Πτώση πολύ σημαντική που φτάνει και τα 2 ευρώ το κιλό παρουσιάζουν οι τιμές στο κρέας, τους πρώτους μήνες του 2010, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ. Το αρνητικό κλίμα αντικατοπτρίζεται τόσο στο αρνίσιο όσο και στο κατσικίσιο κρέας.
Στα 4 μόλις ευρώ το κιλό κυμαίνεται η τιμή παραγωγού για το κατσικίσιο κρέας τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2010, τη στιγμή που τον Αύγουστο του 2009 είχε ανέλθει στα 7 ευρώ.
Ίδια η κατάσταση και στο αρνάκι, όπου ο παραγωγός εισέπραξε κατά την ίδια περίοδο 4,5 μόλις ευρώ το κιλό, σε αντίθεση με τον Αύγουστο που έβαλε στην τσέπη του 7,5 ευρώ.