Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Σύσκεψη Β. Τσόνογλου στο Υπουργείο Υγείας


Τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Τσοπανίδη, επισκέφθηκαν την Τρίτη 6 Ιουλίου 2010 ο Διοικητής του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Θήβας κ. Ευστάθιος Παπαλιάκος και του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας κ. Βασιλική Καφαντάρη.
Η επίσκεψη έγινε μετά από πρωτοβουλία της Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας κ. Βασιλικής Τσόνογλου-Βυλλιώτη.
Στην σύσκεψη που έγινε με τον κ. Τσοπανίδη, η Βουλευτής και οι Διοικητές έθεσαν ζητήματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας και συγκεκριμένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο μονάδες Υγείας.
Μεταξύ άλλων, και σε ότι αφορά το ΓΝΝ Θήβας έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αποσπώντας την δέσμευση του κ. Γενικού ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη θέσεων με στόχο την κάλυψη των κενών που παρατηρούνται.
Επίσης ο κ. Τσοπανίδης μετά από ερώτηση της κ. Τσόνογλου, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα αλλά και την έκδηλη ανησυχία των πολιτών και της ίδιας, τόνισε ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι να αναβαθμιστούν τα Νοσοκομεία και γενικά οι Μονάδες Υγείας και όχι να συγχωνευτούν, με απώτερο σκοπό την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Θήβας, της ευρύτερης περιοχής και όλης της Βοιωτίας.
Παράλληλα η κ. Τσόνογλου και με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της Υφυπουργού κ. Φώφης Γεννηματά στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Βοιωτίας, έθεσε και τα ζητήματα στελέχωσης του Κέντρου ώστε να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότερα ΑμεΑ και το Κέντρο αυτό να γίνει ένας ζωντανός πυρήνας προσφοράς και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο.
Τέλος σε ότι αφορά την Εύβοια τέθηκε το θέμα της ανέγερσης νέου νοσοκομείου στη Χαλκίδα.
Σε δήλωση της η κ. Τσόνογλου αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης τόνισε:
«Θέσαμε ζητήματα που για εμάς είναι ζητήματα πρώτης γραμμής. Δυστυχώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας εγκαταλείφθηκε στην τύχη του από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχε ως αποτέλεσμα να απαξιωθεί ο τεχνολογικός του εξοπλισμός αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με βήματα σταθερά προχωρούν στην αναδιοργάνωση του ΕΣΥ ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρον υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.
Προς το σκοπό αυτό κινείται το Νομοσχέδιο που θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή η Υπουργός.
Είμαι σε συνεχή επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προκειμένου να δούμε πως θα λύσουμε τα προβλήματα υγείας στον Νομό μας.
Σημειώνω ότι το ΕΣΠΑ είναι μπροστά και εκεί δίνουμε το βάρος
»