Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ακραιφνίου ενδιαφέρεται ο Μιχάλης Γιαννάκης


Ο Bουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων στην ΑΠ 7396/11-3-2010 Ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στις αρχές Μαρτίου κατέθεσα Ερώτηση για τα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ακραιφνίου. Μετά από τρεις ολόκληρους μήνες και αφού δεν δόθηκε καμία απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο διαμαρτυρήθηκα προσωπικά για την καταστρατήγηση των κοινοβουλευτικών πρακτικών και την παρέλευση των προθεσμιών απάντησης. Η «αρμόδια» Υπουργός, ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, απάντησε εκπρόθεσμα μόλις πριν από μερικές μέρες, δηλώνοντας μάλιστα προκλητικά «αναρμόδια».
Εκφράζω την λύπη μου, όχι γιατί η Υπουργός Παιδείας χρειάζεται τέσσερις ολόκληρους μήνες για να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει αρμοδιότητα στις κτηριακές εγκαταστάσεις των σχολίων, αλλά γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια συντήρησης του πεπαλαιωμένου κτηρίου που δώρισε στην Πολιτεία ο εθνικός μας ευεργέτης Ανδρέας Συγγρός ενώ εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς το κτήριο συνεχίζει να εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους 67 μικρούς μαθητές που φιλοξενεί.»