Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΟ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ,ΤΑΒΕΡΝΩΝ,
ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ


Σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Θηβαίων περί της μεταφοράς της Εμποροπανήγυρης στο κέντρο της πόλης θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις.
Η παρουσία και συμμετοχή μας στη διαμόρφωση της εν λόγω αποφάσεως της 7ης Ιουνίου 2010 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων ήταν προσθετική της επιθυμίας των μελών μας για την επαναφορά της εμποροπανήγυρης.
Η παραπάνω απόφαση θεωρούμε ότι αποτελεί δικαίωση των προτάσεών μας, οι οποίες στο σύνολό τους ενσωματώθηκαν στο κείμενο της αποφάσεως, όπως αυτές είχαν διατυπωθεί σε παλαιότερη ανακοίνωσή μας (2 Σεπτεμβρίου 2009), η οποία δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο.
Πιστεύουμε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ευρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και μάλιστα σε καιρούς παρατεταμένης οικονομικής κρίσεως, η οποία προσβάλλει τα εισοδήματα των επαγγελματιών αλλά και του συνόλου των λαϊκών στρωμάτων. Πλην όμως, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στην επιτροπή για τον καλύτερο έλεγχο και εποπτεία της εμποροπανήγυρης αλλά και για την προστασία των συμφερόντων της Θήβας, πέραν του Εμπορικού Συλλόγου, είχε προταθεί να συμμετέχει και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας μας, στοιχείο το οποίο απουσιάζει από την ανακοίνωση του Δήμου Θηβαίων.
Επειδή κατά το μέρος που μας αναλογεί δεν στηριχθήκαμε ποτέ σε ανακοινώσεις και ευχολόγια αλλά στη συμμετοχή και στην ενεργό δράση, θεωρούμε ατυχή ως προς αυτό το σημείο την ανακοίνωση του Δήμου Θηβαίων και δηλώνουμε ότι η συμμετοχή μας στην επιτροπή αυτή είναι δεδομένη. Ανάλογη δήλωση – δέσμευση επιθυμούμε και από το Δήμο έτσι ώστε να σχηματισθεί ένα αραγές μέτωπο ανάσχεσης των άνομων φαινομένων που επί πολλά έτη παρεισφρύουν στη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης, του κορυφαίου λαϊκού εθίμου της πόλεως.
Η πρόθεσή μας είναι ειλικρινής και χωρίς σκοπιμότητες, παρά μόνο εδράζεται στην αποστολή μας η οποία είναι η προστασία των συμφερόντων των επαγγελματιών αλλά και πρωτίστως του καταναλωτικού κοινού.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                       ΚΟΤΖΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ