Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Το 5ο Γυμνάσιο Θήβας στο Παιδικό χωριό SOS στη Βάρη


Ο Δ/ντής, οι καθηγητές, οι μαθητές και οι γονείς του 5ου Γυμνασίου Θήβας ανταποκρινόμενοι στην έκκλιση για "Συγκέντρωση διαφόρων ειδών για τα παιδικά χωριά SOS Ελλάδος", από το Φιλανθρωπικό Σωματείο μέσω του Υπουργείου Παιδείας δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, συμβάλλοντας στο κοινωνικό έργο που γίνεται επισκέφθηκαν το χωριό στη Βάρη Αττικής.
Στις 6 Φεβρουαρίου 2011 ημέρα Κυριακή το πρωί με μια αντιπροσωπία των μελών της σχολικής κοινότητας και με τα είδη που είχαμε συγκεντρώσει, κάναμε ένα ταξίδι με ιδιαίτερο νόημα.
Οι μαμάδες από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων κρατούσαν και από ένα φρέσκο γλύκισμα. Μαζί μας είχαμε και φίλες/φίλους με ευαισθησία, καθώς και την σύζυγο του Δημάρχου μας κα Νικολάου.
Σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς η αγάπη για τα παιδιά του παιδικού χωριού SOS περισσεύει.
Εκεί μία εθελόντρια μας ενημέρωσε για το "χωριό" που θεμελιώθηκε το 1977 από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δ. Τσάτσο σε έκταση που παραχώρησε το Υπουργείο Γεωργίας και λειτουργεί από το 1982. Λειτουργούν 10 σπίτια με 6 παιδιά στο καθένα.
Υπάρχουν 500 τέτοια χωριά σόλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα λειτουργούν 3 χωριά SOS α)στη Βάρη,β)στη Θεσσαλονίκη και γ)στην Αλεξανδρούπολη.
Ο σκοπός των Παιδικών Χωριών SOS είναι να βοηθηθούν παιδιά, που έχουν ανάγκη φροντίδας και προστασίας, γιατί έχουν βρεθεί μακριά από το φυσικό οικογενειακό τους περιβάλλον, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ξαναβρούν ένα μόνιμο σπίτι και να ζήσουν σε ένα περιβάλλον, το οποίο πλησιάζει το πλαίσιο της φυσικής οικογένειας.
Η φιλοσοφία του χωριών SOS στηρίζεται στον εμπνευστή Dr. HERMANN GMEINER, ιδρυτή των παιδικών χωριών SOS, Η Μητέρα-Τα αδέλφια-Το σπίτι-Το χωριό.
Χριστούγεννα και Πάσχα σκεφτόμαστε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, τα παιδάκια που βρίσκονται σε δύσκολη θέση από την οικογένειά τους ας τα θυμόμαστε πιό συχνά, αφού τα παιδιά ξέρουμε ότι το έχουν τόσο ανάγκη.
Άς βοηθήσουμε όλοι από το περίσσευμά μας, θα το δούν στη κοινωνία που θα ζήσουν τα παιδιά μας.
Εκ μέρους της σχολικής κοινότητας Πασχαλία Παπαγεωργίου.