Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση Αυτοδιοικητικής ενότητας για ΔΕΠΟΔΑΘ


Η αποκάλυψη -μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης μας Θανάση Σκούμα- κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θήβας, για την απόφαση του μεταβατικού Δ.Σ. της ΔΕΠΟΔΑΘ να καταβάλλεται από τις αρχές του 2011 μισθός στο 50% της αμοιβής του Δημάρχου, στον πρώην δήμαρχο κ. Σβίγγο, ως μεταβατικό Πρόεδρο της ως άνω διαδημοτικής επιχείρησης, εγείρει αφενός μεν θέμα έλλειψης διαφάνειας και ενημέρωσης σε σχέση με τη λειτουργία της ΔΕΠΟΔΑΘ, αφετέρου δε μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα ως προς τη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Εάν ο κ. Δήμαρχος συνηγόρησε στην απόφαση αυτή, φέρει ακέραιη την ευθύνη. Εάν πάλι το πληροφορήθηκε εκ των υστέρων και «σιώπησε», καθίσταται αυτομάτως συνυπεύθυνος μιας πράξης που προκαλεί βάναυσα το σύνολο των συμπολιτών μας, που πλήττονται από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, τα οποία εξανεμίζουν μισθούς και συντάξεις, οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο εργαζόμενους και συνταξιούχους, με πρόσχημα την κάλυψη του Δημόσιου χρέους.
Εκ των πραγμάτων καθίσταται επιτακτική η ανάγκη, ο κ. Δήμαρχος να ενημερώσει αναλυτικά τους πολίτες του Δήμου Θηβαίων, για το παραπάνω θέμα, αλλά και για την οικονομική διαχείριση του Δήμου και να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηστή διαχείριση τόσο στη ΔΕΠΟΔΑΘ, όσο και στον υπόλοιπο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα και επιχειρήσεις. Αυτή την υποχρέωση έχει ως Δήμαρχος, με βάση τη νωπή λαϊκή εντολή έναντι όλων των Θηβαίων πολιτών για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών του νέου Δήμου Θηβαίων, εκτός αν ο ίδιος έχει εξωθεσμικά παραχωρήσει ρόλο και αρμοδιότητες σε άλλα πρόσωπα, οπότε και οφείλει να μας ενημερώσει.
Θήβα 09-02-2011
Για την Αυτοδιοικητική Ενότητα
Σταμάτης Χαλβατζής
Θανάσης Σκούμας
Δήμητρα Κουτσοδήμου