Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Επίτιμος Δημότης Αλιάρτου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Επίτιμος δημότης Αλιάρτου ανακηρύχθηκε μετά από πρόταση του δημάρχου Γιώργου Ντασιώτη και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος το Σάββατο ενώ στη συνέχεια εγκαινίασε τον Ψηφιακό Διαδραστικό Εκθεσιακό Χώρο της Χριστιανικής Βοιωτίας έργο μοναδικό στην Ελλάδα.
Το μουσείο στεγάζεται σε κτίριο του δήμου στην κεντρική πλατεία της Αλιάρτου και αναμένεται να αποτελέσει πόλη έλξης επισκεπτών όχι μόνο από τη Βοιωτία και τη Στερεά από ολόκληρη τη χώρα. Στο συγκεκριμένο χώρο έχει τοποθετηθεί σειρά από οθόνες οι οποίες συνδέονται με βάση δεδομένων, με πλήθος φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης από χώρους – μνημεία και κειμήλια της Βοιωτίας, ενώ σε ξεχωριστή αίθουσα έχει τοποθετηθεί μια γιγαντοοθόνη όπου μπορεί ο καθένας να δει ένα τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ, με όλα τα μνημεία της Βοιωτικής Εκκλησίας.
Ο κ. Ιερώνυμος φανερά συγκινημένος από την τιμή που του απέδωσε η δημοτική αρχή και την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Αλιάρτου αλλά και οι τοπικές αρχές δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όταν αποδίδεται μια τέτοια τιμή από τους συμπατριώτες σου στα μέρη που εργάστηκες είναι συγκινητικό και τους ευχαριστώ όλους».
Αναφερόμενος στο μουσείο τόνισε την σημαντικότητά του και εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για ένα μοναδικό χώρο που πρέπει όλοι να επισκεφθούν.