Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

13 κλοπές σε δύο μήνες. Νεαροί οι δράστες


Εξιχνιάσθηκαν, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, δεκατρείς διακεκριμένες κλοπές σε σπίτια και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.
Έχουν συλληφθεί δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συνέστησαν εγκληματική οργάνωση μαζί με άλλα άγνωστα μέλη με σκοπό τη....
διάπραξη των κλοπών. Και οι δύο βρίσκονταν παράνομα στη χώρα.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι που διέμεναν το τελευταίο χρονικό διάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών (τηλεοράσεις, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και συσκευές κινητών τηλεφώνων).
Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και ειδών απόκρυψής τους (κατσαβίδια, πένσες, σκύλα, μάσκες, γάντια)
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα κλοπιμαία προέρχονταν από δεκατρείς κλοπές που είχαν διαπράξει, το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ των μηνών Απριλίου – Μαΐου 2011, στην ευρύτερη περιοχή Ληλαντίου Ευβοίας.
Τα σκεύη και οι συσκευές που βρέθηκαν, αποδίδονται σταδιακά στους ιδιοκτήτες τους.
Ερευνάται η συμμετοχή τους και στην τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.
http://www.lamiastar.gr/