Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΔΕΠΟΔΑΘ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 26, 27 & 28 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε, με συμμετοχή του συνόλου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δι.Σ.Α), στελεχών των συναρμόδιων Υπουργείων και λοιπών Φορέων αλλά και εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διαχείρισης των απορριμμάτων, η 5η Πανελλήνια Σύνοδος των Φο.Δι.Σ.Α. στην Κοζάνη.
Αντικείμενο της Συνόδου ήταν το νέο σχέδιο Νόμου για τα απόβλητα καθώς και το μείζον ζήτημα της μετατροπής και συγχώνευσης των Φο.Δι.Σ.Α, σε εφαρμογή του άρθρου 104 του Νόμου 3852/2010.
Την Σύνοδο οργάνωσε το Δίκτυο των Φο.Δι.Σ.Α, σε συνεργασία με την ΔΙΑΔΥΜΑ (Φορέα Διαχείρισης Δυτικής Μακεδονίας).
Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε συμμετείχε ενεργά στην διοργάνωση της Συνόδου, αφού η έδρα του Πανελληνίου Δικτύου των Φο.Δι.Σ.Α είναι στην Θήβα.
Από τον Φορέα μας συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Νικολάου, ο Αντιπρόεδρος κ. Ευάγγελος Γεωργίου και στελέχη της επιχείρησης.
Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε επανεξελέγη στο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου κατέχοντας την θέση του Ταμία με τακτικό μέλος τον κ. Σπύρο Νικολάου και αναπληρωματικό μέλος τον κ. Χαράλαμπο Τσοκανή, ο οποίος επανεξελέγη και για την θέση του Συντονιστή του Δικτύου.
Το Δίκτυο των Φο.Δι.Σ.Α είναι ένας θεσμός ο οποίος έχει πλέον καταξιωθεί στην συνείδηση όλων των Φορέων, παρέχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία και προωθώντας ζητήματα προς επίλυση στα συναρμόδια Υπουργεία.
Η δημιουργία του Δικτύου ξεκίνησε μετά από την πρωτοβουλία της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε το 2007 και την πραγματοποίηση της 1ης Πανελλήνιας Συνόδου στην πόλη της Θήβας.  
Από την Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε