Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

: Πρόταση της Ο.Τ.Υ.Ε η κατάργηση του Τελωνείου Θήβας


Σε προηγούμενη ανάρτηση μας σας ενημερώσαμε ότι το Τελωνείο Θήβας πάει για λουκέτο!!!!
Βρήκαμε την πρόταση της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΤΥΕ) που την χαρακτηρίζει ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη, που είναι η εξής.....
ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών
κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
Κύριε Υπουργέ,
Η Ομοσπονδία μας, μετά το Συνέδριο της Ρόδου στις 17 & 18 Ιουνίου του 2010, με σαφήνεια και συνέπεια τοποθετήθηκε για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου Οργανισμού της Τελωνειακής Υπηρεσίας, που να ανταποκρίνεται στο παρόν και να βάζει τις βάσεις για το μέλλον της.
Οι σημερινές συνθήκες επιβάλλουν όσο ποτέ άλλοτε, την κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για μια σύγχρονη Τελωνειακή Υπηρεσία, που θα λειτουργεί ως ο κύριος πυλώνας στήριξης των δημοσίων εσόδων και των κοινοτικών απαιτήσεων και παράλληλα προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τις διάφορες εν εξελίξει απειλές π.χ. ναρκωτικά, όπλα κ.λ.π.
Δυστυχώς, η τελευταία προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Τελωνειακής Υπηρεσίας δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, επειδή η τροποποίηση του Περιφερειακού Οργανισμού Τελωνείων έγινε αποσπασματικά και πρόχειρα. Ο Οργανισμός της Τελωνειακής Υπηρεσίας πρέπει να είναι ενιαίος, να έχει αφετηρία την Κεντρική Υπηρεσία, να διαρθρώνεται στις αποκεντρωμένες και να καταλήγει στις περιφερειακές μονάδες, στα Τελωνεία.
Κάθε συζήτηση που αφορά στην αναδιοργάνωση των Τελωνειακών Υπηρεσιών πρέπει να έχει ως αφετηρία τα εξής:
1. Το νομικό πλαίσιο λειτουργίας (εθνικές και κοινοτικές διατάξεις)
2. Τα μέσα πληροφορικής όπως αυτά έχουν σχεδιαστεί και προβλέπεται να παραδοθούν και να λειτουργήσουν στο σύνολο της Κοινότητας (Ηλεκτρονικό Τελωνείο)
3. Την υπάρχουσα κτιριακή υποδομή σε συνδυασμό με την υπάρχουσα διοικητική δομή (Κεντρικός και Περιφερειακός Οργανισμός)
4. Τον εξοπλισμό και τα διαθέσιμα μέσα για την επίτευξη των στόχων
5. Το ανθρώπινο δυναμικό και τη σύνθεσή του
6. Την αναγκαιότητα αποτελεσματικής παρέμβασης της Τελωνειακής Υπηρεσίας στο σύνολο των αντικειμένων και δραστηριοτήτων της
7. Τον περιορισμό της γραφειοκρατίας με την απλοποίηση όλων των διαδικασιών
8. Τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και εξυπηρέτησης όλων των πολιτών
9. Τη χωροταξική-εδαφική διαμόρφωση της χώρας
Η πρόταση που συνημμένα υποβάλλουμε είναι ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη, καθώς έχει λάβει υπ’ όψιν όλα τα προαναφερόμενα δεδομένα και κριτήρια, και ως εκ τούτου μπορεί να γίνει αποδεκτή στο σύνολό της. Σε διαφορετική περίπτωση, προτείνουμε να αξιολογηθεί από την Πολιτική και Υπηρεσιακή Ηγεσία στα πλαίσια της λειτουργίας μιας θεσμοθετημένης επιτροπής που θα απαρτίζεται τόσο από υπαλλήλους των Κεντρικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών όσο και εκπροσώπων της Ομοσπονδίας μας.
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΟΙΝΟΗΣ (Οινόης & Θηβών)
1. Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης
2. Τμήμα Νομικής Υποστήριξης & Δίωξης
3. Τμήμα Διαδικασιών και Ε.Φ.Κ.
4. Τμήμα Τελωνισμού Εμπορευμάτων
ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΝΤΙΚΥΡΩΝ (Β΄ Τάξης)
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
1. Τμήμα Διοικητικής & Νομικής Υποστήριξης & Δίωξης
2. Τμήμα Διαδικασιών
3. Τμήμα Ε.Φ.Κ.
4. Τμήμα Τελωνισμού Εμπορευμάτων
ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΩΡΕΩΝ (Β΄ Τάξης)
Τ.Τ.Γ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Τ.Τ.Γ. ΣΚΥΡΟΥ
Τ.Τ.Γ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Τ.Τ.Γ. ΚΥΜΗΣ
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΤΥΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΕΝΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

Αναρτήθηκε από thiva-press