Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΘΗΒΑ | ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ



Έλεγχοι στην Λαϊκή αγορά της Θήβας - Κατασχέσεις ειδών από παράνομους μικροπωλητές


Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας και του Τμήματος Εμπορίου του Δήμου Θηβαίων με στόχο την πάταξη του παραεμπορίου.
Το Σάββατο, κλιμάκιο των δύο υπηρεσιών, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ανδρέα Χατζησταμάτη, προχώρησε σε ελέγχους στην Λαϊκή αγορά της Θήβας
αλλά και στο κέντρο της πόλης.
«Διαπιστώνουμε ότι αρκετοί πωλητές, δεν έχουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και άδειες και πωλούν παράνομα διάφορα προϊόντα πέριξ του χώρου της λαϊκής αγοράς, δημιουργώντας πρόβλημα τόσο στους νόμιμους πωλητές όσο και στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας» δήλωσε ο κ. Χατζησταμάτης κάνοντας γνωστό ότι ήδη έχει συσταθεί αρμόδια Επιτροπή για την κατάσχεση των ειδών του παράνομου πλανόδιου-υπαίθριου εμπορίου.
Σημειώνουμε ότι η Επιτροπή αυτή αποτελείται από ένα Μέλος του Δήμου, έναν Υπάλληλο της Οικονομικής Εφορίας (Δ.Ο.Υ) καθώς και έναν υπάλληλο του Υπουργείου Εμπορίου.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο μετέβη στο κέντρο της πόλης όπου σε έλεγχο που έκανε σε δυο αλλοδαπούς μικροπωλητές, διαπίστωσε πως αυτοί στερούνταν των νόμιμων εγγράφων για την άσκηση πλανόδιου-υπαίθριου εμπορίου.
Η Δημοτική Αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση των ειδών που είχαν προς πώληση, με τον κ. Χατζησταμάτη να προειδοποιεί πως οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και αυστηροί και κάλεσε τους παράνομους πωλητές να σταματήσουν την παράνομη αυτή δραστηριότητα.
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ