Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας:

Η δύναμη είναι στους πολλούς, η ελπίδα στον αγώνα



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Κλείσαμε ένα χρόνο που η Κυβέρνηση παράλληλα με την προσφυγή της για δανεισμό στο Δ.Ν.Τ ,εγκατέστησε στην χώρα μας και ένα μηχανισμό επιβολής αντιλαϊκών, αντικοινωνικών και αδιέξοδων πολιτικών βρίσκοντας τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικό-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους.
Η χώρα έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο. Ο λαός με κομμένη την ανάσα βιώνει καθημερινά την ολοκληρωτική ανατροπή του οικογενειακού και προσωπικού του βίου. Αντιμετωπίζει την ισοπέδωση των δικαιωμάτων του και των κοινωνικών κατακτήσεων δεκαετιών.
Οι πολιτικές που επιβάλλονται τον οδηγούν με βίαιο τρόπο στην απόλυτη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Ο εργαζόμενος χάνει μέρα με τη μέρα όλα τα εχέγγυα για μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή ζωή, ενώ ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας καταστρέφεται κυριολεκτικά. Όσο συνεχίζεται η ίδια πορεία, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολα αναστρέψιμη, ακόμη και στα πλαίσια μιας άλλης ριζικά διαφορετικής πολιτικής.
Σήμερα έχει γίνει καθαρό ότι η επιβολή του καθεστώτος κατοχής με τη μορφή της κηδεμονίας από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ήρθε για να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πληρώνει τους Ευρωπαίους και εγχώριους τραπεζίτες, θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο έλεος των αγορών, των πιο αδίστακτων αρπακτικών, των κερδοσκόπων και των τοκογλύφων. Το κύριο ενδιαφέρον της τρόικας δεν ήταν ποτέ η αποκατάσταση της οικονομίας της χώρας, αλλά η προστασία των μεγάλων τραπεζών και του ευρώ. Η χώρα και ο λαός της κρίθηκαν αναλώσιμοι προκειμένου να εξευμενίσουν τις αγορές και να επιβιώσει το ευρώ.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, παραγωγοί, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν κλήθηκαν απλώς να πληρώσουν το μάρμαρο, αλλά να αποδεχθούν την επίσημη υποθήκευση και το ξεπούλημα της χώρας τους από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Οι απώλειες δικαιωμάτων, εισοδήματος, εγγυήσεων και προοπτικής στην καθημερινότητα της ζωής της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, των μισθωτών και συνταξιούχων, των ανέργων και των νέων, υπέρ του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, των λίγων και προνομιούχων και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και της στρατηγικής σημασίας δημοσίων επιχειρήσεων στην ενέργεια, τον ορυκτό πλούτο ,τις επικοινωνίες, τις μεταφορές, το νερό δηλαδή τα εναπομείναντα δημόσια κεφάλαια για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την προστασία της κοινωνικής συνοχής. δεν έχει μεταπολιτευτικό προηγούμενο.
Και έπεται συν έχεια. Προωθούνται νέα αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα που εν τέλει ομολογούν την αποτυχία της αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση με τις εντολές της Τρόικα.
Πέρσι μας έλεγαν ότι με το πρόγραμμα που ανακοίνωσαν με ορίζοντα το 2013 η χώρα θα σωθεί. Σήμερα ανακοινώνουν νέα μέτρα και παράταση της λιτότητας και της κοινωνικής βαρβαρότητας μέχρι το 2015. Νέο εισπρακτικό πακέτο 76 δις μέχρι το 2015 , Πενήντα δις από το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της Δημόσιας περιουσίας, νέες περικοπές εισοδημάτων ,κοινωνικών δαπανών και νέα πρόσθετα μισθολογικά βάρη. Αύριο είναι σίγουρο ότι θα προωθήσουν νέα αντιλαϊκά προγράμματα με ορίζοντα τις επόμενες δεκαετίες
Γι΄αυτό οι νεοφιλελεύθερες και βάρβαρες πολιτικές, που οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε φτώχια και εξαθλίωση προς όφελος των δανειστών των τραπεζιτών και των τοκογλύφων δεν πρέπει να περάσουν.
Γι΄αυτό τα συνδικάτα :
Απαιτούν και διεκδικούν μια Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική η οποία θα στοχεύει στην ολοκληρωμένη και ισότιμη πολιτική ένωση και θα εξασφαλίζει ανάπτυξη, αύξηση δημοσίων επενδύσεων, αναδιανομή εισοδήματος, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ,διατήρηση και επέκταση του επιπέδου κοινωνικών παροχών. Μια Ευρώπη των πολιτών και όχι των τραπεζιτών και των οικονομικά ισχυρών. Απαιτούν και διεκδικούν μια τελείως διαφορετική Εθνική οικονομική πολιτική, η οποία δεν θα «γεννάει» ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.
Απαιτούν και διεκδικούν ΑΜΕΣΑ μέτρα τόνωσης της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και της ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε όριο.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝ