Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας για το Νοσοκομείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Στις 4-5-2001 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας με θέμα την κατάσταση του Νοσοκομείου Θήβας ενόψει των εξελίξεων στην Υγεία.
Στη συνεδρίαση είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Διοίκησης και των εργαζομένων του Νοσοκομείου, της Περιφέρειας, των φορέων της πόλης και οι τέσσερις βουλευτές του Νομού.
Από τη συζήτηση έγιναν γνωστά τα εξής: το Νοσοκομείο λειτουργεί με το 50% περίπου του προσωπικού, το οποίο καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί. Οι περισσότερες ειδικότητες σε γιατρούς είναι κενές, ενώ από το Νοέμβρη γίνεται λόγος για επτά μελλοντικές προσλήψεις. Τα χρέη του Νοσοκομείου προς τρίτους είναι υπέρογκα, για το λόγο ότι το ίδιο το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν τεράστια ποσά προς αυτό. Είναι πλέον καθεστώς το «διόδιο» των πέντε ευρώ που πληρώνουν όσοι το επισκέπτονται. Τέλος, σε διάφορα χωριά της περιοχής απουσιάζουν οι γιατροί.
Ως προς το μέλλον του, έγινε λόγος για το ενδεχόμενο «συγχώνευσης» με γειτονικά Νοσοκομεία της περιοχής. Συγκεκριμένα, να υπάρχουν εδώ ορισμένες ειδικότητες, ενώ οι υπόλοιπες θα καλύπτονται από τη Λιβαδειά και τη Χαλκίδα. Ως προς το δωρεάν χαρακτήρα έγινε λόγος για αντίτιμα υπηρεσιών, οικονομική βιωσιμότητα και άλλους όρους που επιβεβαιώνουν ότι οι ιθύνοντες αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό την Υγεία του λαού σαν εμπόρευμα προς πώληση.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν οι βουλευτές, χωρίς να κάνουν κουβέντα για το ποιος ευθύνεται για την κατάντια της Δημόσιας Υγείας και του Νοσοκομείου, λες και τα προβλήματα προέκυψαν σήμερα και από το πουθενά….Στο τέλος πάρθηκε Απόφαση να προχωρήσουν οι βουλευτές σε Ερώτηση στη Βουλή, να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δημάρχου με τοn Υπουργό Υγείας Λοβέρδο και η έκδοση ψηφίσματος.
Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντώνης Τουλουμάκος και Λάζαρος Κολιγιάννης καταψήφισαν την εν λόγω Απόφαση για τους εξής λόγους
Οι κινήσεις αυτές στην ουσία αποτελούν ελιγμούς και τακτικές των εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει. Η ουσία είναι να τιμωρηθούν και να εγκαταλειφθούν πολιτικά αυτά τα κόμματα και οι τοπικοί εκπρόσωποί τους.
Καταρχήν η κατάσταση και το αδιέξοδο του Νοσοκομείου της Θήβας είναι η ίδια ακριβώς με αυτή που επικρατεί σε όλο το Σύστημα Υγείας όλης της χώρας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ έχουν ουσιαστικά σταματήσει τη χρηματοδότηση του σημερινού Συστήματος Υγείας, με σκοπό να υποχρεωθεί να λειτουργεί καθαρά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να χρυσοπληρώνει ο εργαζόμενος λαός. Είναι υποκρισία οι βουλευτές των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που προώθησαν την διάλυση της Δημόσιας Υγείας, τη δημιουργία Ιδιωτικών και πανάκριβων Κλινικών, που στήριξαν το Μνημόνιο να μιλάνε τώρα για αναβάθμιση του Νοσοκομείου.
Το κλίμα της συναίνεσης μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων «Νέα Ενωτική Πορεία», «Σύγχρονος Δήμος», «Αυτοδιοικητική Ενότητα», των βουλευτών και των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι βούτυρο στο ψωμί της Κυβέρνησης. Αποσκοπεί και στο να δώσει συγχωροχάρτι στα στελέχη των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, που οδηγούν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Οι εργαζόμενοι και της περιοχής πρέπει να επαγρυπνούν. Έχουν συμφέρον και πρέπει να παλέψουν για ένα καθολικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Για την κατάργηση κάθε ιδιωτικής δραστηριότητας στην Υγεία. Για Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία στην περιοχή πλήρως εξοπλισμένα και επανδρωμένα με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού. Είναι ανάγκη να οργανωθούν για να ανατραπεί το βάρβαρο σύστημα της εξουσίας των μονοπωλίων, που ξεζουμίζει το λαό για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Όσο πιο γρήγορα ενισχύσουν οι εργαζόμενοι το ΠΑΜΕ, τις αγωνιστικές συσπειρώσεις της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, όσο πιο γρήγορα ξεκόψουν από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και την απάθεια τόσο το καλύτερο για τους ίδιους.
Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να έχουμε κριτήριο της δράσης μας τα συμφέροντα του λαού της περιοχής.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Αντώνης Τουλουμάκος
Λάζαρος Κολιγιάννης