Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Σενάρια πρόωρων εκλογών (ξαφνικά) στο περιστύλιο της Βουλής

Του Κώστα Τζεβελέκου
Δεν έχουμε διάθεση να μιλήσουμε για εκλογές αλλά ούτε και ανασχηματισμό. Αυτό που ενδιαφέρει το κάθε πολίτη είναι να αισθανθεί ότι οι θυσίες του δεν πάνε χαμένες. Όμως οι πληροφορίες που έρχονται από «κλειστούς» κύκλους του εσωτερικού και του εξωτερικού και συζητούνται στα “πηγαδάκια” της βουλής από σημαντικά πολιτικά πρόσωπα μιλούν για πρόωρες εκλογές.
Συγκεκριμένα το σχέδιο είναι ως εξής :
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανακοινώσει το οικονομικό του πρόγραμμα και τις προτάσεις εξόδου από τη κρίση στο επονομαζόμενο Ζάππειο 2. Στη συνέχεια αναμένεται δημοσκόπηση όπου θα φαίνεται ότι η Ν.Δ είναι οριακά μπροστά από το ΠΑΣΟΚ .
Δεδομένου τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με τις συγκεκριμένες αλλαγές που προσπαθεί να υλοποιήσει ο κ. Παπανδρέου και είναι επώδυνες ,αλλά και σε παράγοντες που πιέζουν από το εξωτερικό θα αναγκασθεί ο κ. Παπανδρέου να καταφύγει στις πρόωρες εκλογές.
Υπάρχει βέβαια και ένας άλλος λόγος η συγκεκριμένη βουλή που θα προκύψει θα έχει την δυνατότητα να είναι αναθεωρητική προκειμένου να γίνουν αλλαγές στο Σύνταγμα.