Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Σκληραίνει η στάση Δήμου – Φορέων και πολιτών –

Έντονα επικριτικός ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας….
«Πανθηβαϊκή στρατιά σήμερα, δεύτερη ημέρα των κινητοποιήσεων κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν με την συμπαράσταση όλων, προκειμένου να σταματήσουμε ότι επιχειρείται σε βάρος της περιοχής» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων Ι. Παπαδημητρίου, δίνοντας το στίγμα της επόμενης κίνησης, που προβλέπει κλείσιμο των διοδίων και της Εθνικής Οδού.
«Φωνάζουμε για τις συνεχιζόμενες σφαλιάρες, που δίνονται στην περιοχή μας και στους πολίτες της. Πρέπει όλοι μαζί με μια φωνή να απαντήσουμε σε αυτούς που επιβουλεύονται όλα όσα εμείς με αγώνες κατακτήσαμε τόσα χρόνια» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χ. Χαρατσής, που εδώ και μήνες δίνει τον δικό του αγώνα για την επιβίωση των συναδέλφων του της περιοχής.
«Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα μας στην δημόσια υγεία, στις δημόσιες υπηρεσίες κυρίως όμως για την ανατροπή τώρα των μνημονίων και της πολιτικής που περικόπτει κάθε αναγκαία κοινωνική δαπάνη και τα δίνει στους δανειστές μας, καταντώντας την χώρα και τον λαό της ζητιάνους για την ζωή τους» τονίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος Θ. Σκούμας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την ανατροπή των πάντων με τους πολίτες στους δρόμους, την πλατεία συντάγματος, την πλατεία της Θήβας και όλες τις ελληνικές πλατείες., καθώς τα «προβλήματα » της δικής μας περιοχή μας είναι κοινά με ολόκληρης της χώρας.
«Οι πολιτικές όλων των τελευταίων ετών έχουν μαραζώσει την περιφέρεια κι έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα ανασφάλειας στους πολίτες. Θα πρέπει επιτέλους οι κυβερνώντες να δώσουν βήμα στον λαό να αξιοποιήσουν το δυναμικό που υπάρχει στην περιφέρεια, να αξιοποιήσουν τους έμπειρους και τους γνώστες, προκειμένου να αναμορφωθεί η οικονομία και η χώρα» επεσήμανε ο πρ. Δήμαρχος Ν. Σβίγγος, κάνοντας λόγο για «τακτικές χωρίς προγραμματισμό και οργάνωση προς τον πολίτη, που χέουν ως αποτέλεσμα το σημερινό αποκορύφωνα, ενός κράτους που καταρρέει οικονομικά , κοινωνικά και πολιτικά».
«Η παρουσία σας εδώ στέλνει το μήνυμα ότι όχι μόνο θα εμποδίσουμε την οποιαδήποτε υποβάθμιση της πόλης μας και των υπηρεσιών της, αλλά και ότι είμαστε όλοι αποφασισμένοι και ενωμένοι για να διεκδικήσουμε την πρόοδο και την εξέλιξη του Δήμου και του νομού μας» φώναξε από το «βήμα» της πλατείας ο Δήμαρχος Θηβαίων Σ. Νικολάου, ευχαριστώντας όλους τους παρευρισκόμενους, που με την παρουσία τους δυνάμωσαν το μήνυμα που στάλθηκε!
«Δεν δεχόμαστε τον παραλογισμό και την απαξίωση της ζωής μας» είπε, υπενθυμίζοντας όλα τα γεγονότα σε βάρος της περιοχής και κάνοντας λόγο για «κατάφωρη αδικία σε βάρος της αυτοδιοίκησης, της τοπικής κοινωνίας, της πόλης του Δήμου και του νομού μας».
«Αγνοούν τον πολίτη και τις τοπικές κοινωνίες, όπου εκεί χτυπά η καρδιά του Κράτους, και εξαντλώνται σε άγονες στατιστικές τοποθετώντας αριθμούς σε επίπλαστες διαδρομές δήθεν ανασυγκρότησης» υπογράμμισε, καταλήγοντας: «Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω και δεν θα δεχθούμε στην οποιαδήποτε μεταφορά, κατάργηση ή συγχώνευση των δημοσίων υπηρεσιών της πόλης μας. Ζητήσαμε συναντήσεις, στείλαμε υπομνήματα και ψηφίσματα, όμως φαίνεται ότι τα επιχειρήματα αυτά δεν ήταν αρκετά για να εμποδίσουν τον μαρασμό της περιοχής μας που έρχεται. Γι’ αυτό αποφασίσαμε ότι αν δεν είναι ικανά τα γραπτά επιχειρήματά μας να τους πείσουν, θα τους πείσουν οι πολίτες και οι φορείς με τον αγώνα τους απέναντι στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς».
Χαρακτηριστικό ωστόσο, ήταν το μήνυμα – παράκληση του Μητροπολίτη Θηβών &Λεβαδείας Γεωργίου, προς τους ιθύνοντες: «Το ότι έφτασε η πατρίδα μας εδώ που έφτασε, δεν ευθύνονται όλοι οι πολίτες. Οι κυβερνώντες ξέρουν ποιοι ευθύνονται. Η αντοχή των απλών πολιτών, που καθημερινά περικόπτεται ο μισθός και η σύνταξη τους δεν είναι απεριόριστη. Να σεβαστούν τα δεδομένα της ζωής! Υγεία και εξυπηρέτηση για την καθημερινότητα» είπε σε έντονα επικριτικό ύφος και καταλήγοντας: «Σε μια εποχή με τόσες δυσκολίες, με την αγωνία του αύριο και το πώς θα είναι η ζωή των ανθρώπων, που καθημερινά βλέπουν να συρρικνώνεται το μικρό εισόδημα τους, θα είναι επιπλέον η μεγάλη επιβάρυνση. Αλίμονο, αν θέλουν κι έξοδα μετακινήσεων για να πάνε στον γιατρό, το νοσοκομείο και τις υπηρεσίες σε μακρινές επαρχίες».