Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Μήνυση κατά του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Νίκου Φωτόπουλου κατέθεσε ομάδα πολιτών εξαιτίας του κινδύνου που ελλοχεύει για τη δημόσια υγεία από τις διακοπές ρεύματος στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Αυτό τόνισε στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, και επικεφαλής για επιτροπής για τη συνεννόηση των πολιτών Λυκούργος Λιαρόπουλος. Η ομάδα σχηματίστηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Μήνυση πολιτών κατά ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗΣε υπερδιπλάσιες τιμές εισάγει η ΔΕΗ το ρεύμα τις ημέρες της απεργίας, κατήγγειλε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή» ο αναλυτής ενεργειακών αγορών Νίκος Φρυδάς.
Όπως είπε, ενώ το τμήμα εμπορίας ρεύματος της ΔΕΗ γνώριζε εγκαίρως για την απεργία, δεν μερίμνησε να εξασφαλίσει σε φθηνότερες τιμές ηλεκτρικό ρεύμα από τις γειτονικές χώρες.
Αποτέλεσμα ήταν, το κενό να εκμεταλλευτούν ιδιώτες, οι οποίες εισάγουν σε πολύ υψηλότερες τιμές ηλεκτρικό ρεύμα από τις γειτονικές Ιταλία, Βουλγαρία και Τουρκία.
Ενδεικτικά, η τιμή της μεγαβατόρας στη χώρα έχει διπλασιαστεί ξεπερνώντας για πολλές ώρες της ημέρας ακόμα και τα 120 ευρώ, ενώ πριν από την απεργία δεν ξεπερνούσαν τα 50 ευρώ.
Σημειώνεται ότι και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ συνεχίζουν τις κυλιόμενες διακοπές ρεύματος. Σε λίγο αναμένεται το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών το οποίο θα αναρτηθεί στο skai.gr.
Τα Προγράμματα των περικοπών στην ηλεκτροδότηση αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), ενώ οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.