Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Άργησε, αλλά … ήρθε η βοήθεια από ΕΛΛΗΝΕΣ στην Ελλάδα!!


Κινητοποιήθηκε το πανίσχυρο Ελληνικό λόμπι, που σπεύδει να στηρίξει την ελληνική οικονομία…
Το πανίσχυρο Ελληνικό οικονομικό λόμπι κινητοποίησε  ο διεθνής διασυρμός της Ελλάδας, που σπεύδει τώρα να στηρίξει την ελληνική οικονομία.
Πυρήνας της κίνησης των «ισχυρών Ελλήνων» της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον είναι μία τριμελής ομάδα ομογενών,  που κάνει επαφές με τους ομογενείς όλων των Πολιτειών της Αμερικής, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, αλλά και με τις πολυπληθείς ομογενειακές οργανώσεις ΑΧΕΠΑ, Παμμακεδονική ‘Ενωση, Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελληνισμού, κ.α.
Στόχος είναι, σε πρώτη φάση, η έκδοση ενός ομολογιακού δανείου των Ελλήνων της Αμερικής ύψους 15 δις. δολαρίων, που θα διατεθεί αμέσως για μερική κάλυψη των δανειακών αναγκών της Ελλάδας.
Σε δεύτερη, οι ‘Ελληνες επιχειρηματίες της Αμερικής θα στείλουν ομάδα τεχνοκρατών στην Ελλάδα για αγορές κρατικών ακινήτων και εκτάσεων, αλλά και συμμετοχή στις αποκρατικοποιήσεις ορισμένων ΔΕΚΟ.
Για την πρωτοβουλία αυτή των ισχυρών Ελλήνων της Αμερικής είναι ενημερωμένη η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και η Κομισιόν και όλοι περιμένουν τις πρώτες κινήσεις  τους, που αναμένονται μέχρι τις 10 Ιουνίου, οπότε θα υπάρξει και συγκεκριμένη εκδήλωση ενδιαφέροντος προς την πατρίδα από την Αμερική.