Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος


Μετά την πρώτη ζέστη του φετινού καλοκαιριού επιστρέφουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι εκνευριστικές μεσημεριανές βροχές και μπόρες της περασμένης εβδομάδας χαλόντας τα σχέδια των κατοίκων των αστικών κέντρων για μια αποδραση από τη ζοφερή πραγματικότητα των ημερών.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Αρχικά αίθριος θα είναι ο ουρανός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν καταίγιδες στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και ενδεχόμενως στα ορεινά των υπόλοιπων βόρειων και κεντρικών ηπειρωτικών περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα παραμείνει στους 31εναν με 32 βαθμούς κελσίου.

  ΚΥΡΙΑΚΗ
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά αλλά και το βόρειο Αιγαίο περιμένουμε να συνεχιστεί ο άστατος καιρος με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα περιμένουμε μόνο παρωδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, θα φτάσει με δυσκολία τους 30 βαθμούς κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
Στο Ιονιο και τα ηπειρωτικά περιμένουμε λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα περιμένουμε και εδώ σποραδικές βροχές το πρωί αλλά βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά εώς 6. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα βρεθεί στα ηπειρωτικά στους 28 με 29 βαθμούς κελσίου.