Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Χωρίς αντιδραστήρια τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας


Την ένδεια των ελληνικών νοσοκομείων της περιφέρειας και των Κέντρων Υγείας, αποκαλύπτει η περιπέτεια που έζησε, σήμερα, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου. Η κ. Ιωαννίδου παραθερίζει στη Χαλκίδα και παρουσίασε μια μικροεπιπλοκή στην εγκυμοσύνη της. Έτσι, αναγκάστηκε να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Εκεί, όμως, την ενημέρωσαν πως δεν υπήρχαν τα απαραίτητα αντιδραστήρια για να περάσει από τεστ ελέγχου αμνιακού υγρού!
Αναγκάστηκε να μεταβεί στη Χαλκίδα, για να διαπιστώσει ότι, ούτε εκεί υπήρχε τρόπος να κάνει το τεστ! Έτσι, μετέβη στην Αθήνα, για να εξετασθεί.
Το περιστατικό το δημοσιοποίησε η ίδια στην προσωπική της σελίδα στο Facebook κι εμείς, από το salonicanews της ευχόμαστε όλο αυτό να γίνει μια απλή ανάμνηση περιπέτειας σε διακοπές.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τεστ κυκλοφορεί στο εμπόριο και είναι ιδιαίτερα ακριβό, αφού κοστίζει περίπου 40 ευρώ σε σετ των τριών…
Αποδεικνύεται, έτσι, για άλλη μία φορά, πως όσο καλές κι αν είναι οι προθέσεις του υπουργού Υγείας, θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Κι όσοι ισχυρίζονται ότι “δε χρειάζονται τόσα νοσοκομεία να… κάθονται για να επέμβουν όταν κι όποτε χρειαστεί” δεν έχουν πέσει ποτέ στην ανάγκη…