Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Σε κατάληψη της Περιφέρειας στη Θήβα προχώρησαν τα ταξί

Σε συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Θήβα έκαναν το πρωί οι Ιδιοκτήτες των Ραδιοταξί «Κάδμος».
Για περίπου 3 ώρες οι ιδιοκτήτες κατέλαβαν το κτίριο, κρέμασαν μαύρες σημαίες και πανό με τα αιτήματα τους.
Απαγορευτική βεβαίως ήταν η είσοδος για τους πολίτες, ωστόσο, το Προεδρείο και τα μέλη του Σωματείου των ραδιοταξί σε ένδειξη καλής θέλησης επέτρεπαν την είσοδο για εξυπηρέτηση σε πολίτες που είχαν άμεση ανάγκη ή προβλήματα (ΑμεΑ, ηλικωμένους, επείγουσες καταστάσεις κτλ).
Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι ιδιοκτήτες των ταξί της πόλης μας έχουν ακολουθήσει τον δρόμο των ήπιων μορφών κινητοποιήσεων προκειμένου να μην δημιουργούν εντάσεις και προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο. Μάλιστα, το πρωί, τα ταξί τους τα είχαν σταθμεύσει σε χώρο εκτός της Περιφέρειας ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.
«Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας προκειμένου να ακουστούν τα δίκαια αιτήματα μας. Σκοπός μας δεν είναι η ταλαιπωρία του πολίτη» αναφέρει στο Θήβα press ο
Πρόεδρος του σωματείου κ. Νίκος Πέππας και συνεχίζει «οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν κανονικά με καταλήψεις και άλλες μορφές που θα αποφασίζονται αυθημερόν. Ευελπιστούμε ο Υπουργός και η Κυβέρνηση να κατανοήσουν τα
προβλήματα μας και τα δίκαια αιτήματα του κλάδου και να μην αποδίδουν τις κινητοποιήσεις σε... "συντεχνίες"».Παράλληλα ο κ. Πέππας έκανε γνωστό ότι στήνονται μπλόκα σε κομβικά σημεία της πόλης για τυχόν απεργοσπάστες ή «μαϊμούδες» ταξί προειδοποιώντας ότι η περίοδος ήπιας αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων έχει τελειώσει.