Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Φωτιές στην Στερεά. Δεν προλάβαιναν οι πυροσβέστες




Συντάχθηκε απο τον/την Αργύρης Μπλόντζος   
Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2011 20:37
Αλλεπάλληλες ήταν σήμερα οι πυρκαγιές στην Στερεά Ελλάδα. Η μεγαλύτερη είναι στα Βάγια της Βοιωτίας που ξεκίνησε στις 11 και 20 το πρωί και μέχρι αυτή των ώρα δεν έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.
Έχει κάψει συνολικά 250 στρέμματα δασικής έκτασης ενώ στην μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα με 13 πυροσβέστες. Ακόμη ρίψεις νερού έκαναν 2 αεροσκάφη canader.

Στην Βοιωτία εκδηλώθηκε μία ακόμη φωτιά, στο Κάστρου Ορχομενού, στον αρχαιολογικό χώρο. Η φωτιά ξέσπασε στις 13:00 και έκαψε 7 στρέμματα δασικής έκτασης. 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά αυτή.

Δύο φωτιές εκδηλώθηκαν και στην Εύβοια. Στην Μαγούλα της Ερέτριας όπου κάηκαν 8 στρέμματα γεωργικής και 2 στρέμματα δασικής έκτασης, Η φωτιά ξεκίνησε στις 13:50 και εκεί ενεργούν 4 οχήματα και 10 άτομα.

Μεγαλύτερη είναι η κινητοποίηση της ΠΥ στα Νέα Στείρα. Η φωτιά ξεκίνησε στις 13:00 και στην περιοχή πήγαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 4 αεροσκάφη canader και 1 ελικόπτερο. Αυτή την ώρα η πυρκαγιά είναι σε ύφεση και η κατάσταση δεν εμπνέει ανυσηχία.

Παράλληλα είχαμε μικρές εστίες, στον Καραβόμυλο Στυλίδας, στα Δολιανά Ευρυτανίας, στους Ωρεούς στην Εύβοια, ενώ λίγο πριν τις 20:00 ένα όχημα της ΠΥ Λαμίας, κλήθηκε στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Παγκράτι για να σβήσει φωτιά που είχαν βάλει οι ΡΟΜΑ σε λάστιχα.    Lamia star.gr