Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Η προσπάθεια μου για το νοσοκομείο θα είναι πολύ σημαντική"

Νίκος Σβίγγος: "

Με ανακοινώσεις ευχάριστων ειδήσεων, κυρίως όμως διαβεβαιώσεις για καλύτερες υπηρεσίες υγείας με την συγχώνευση των δυο Νοσοκομείων Θήβας και Λιβαδειάς, έγινε η μικρή τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου Διοικητή Νοσοκομείου Θήβας Ν. Σβίγγου από τον πρ. Διοικητή Χ. Κουρούνη, παρουσία του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Π. Τομάρα και του Κ. Γκιζίμη Διοικητή των διασυνδεόμενων πλέον νοσοκομείων, του οποίου ο διορισμός δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Λίγο πριν την τελετή ο κ. Τομάρας συνομίλησε και με τους επικεφαλής των υπηρεσιών του Νοσοκομείου και αμέσως μετά στις δηλώσεις του έκανε λόγο για «ανεξαρτησία, ως προς τις ιατρικές υπηρεσίες, των δυο νοσοκομείων, κάλυψη, δηλαδή, των έκτακτων αναγκών κ.α».

Σε ερώτησή μας για το θέμα των χιλιάδων ανασφάλιστων αλλοδαπών, οι οποίοι «χαίρουν» των υπηρεσιών υγείας στους δύσκολους οικονομικά σημερινούς καιρούς για τους Έλληνες πολίτες, ο κ. Τομάρας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες οδηγίες του νόμου, οι οποίοι προβλέπουν τι πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις..

«Καθιερώσαμε την πληρωμή των εξωτερικών εξετάσεων και τα 5 ευρώ στις επισκέψεις, και αυτό εφαρμόζουμε, υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις στην οδηγία για τους ειδικές κατηγορίες άποροι κ.α» επεσήμανε, κάνοντας λόγο για εισπράξεις 6.000.000 ευρώ περίπου από την συγκεκριμένη διαδικασία στην υγειονομική περιφέρεια.

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας αναφέρθηκε στην πλήρη αξιοποίηση του νοσοκομείου, όπου εκτός από την διασύνδεση με τα ΑμΕΑ (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), θα ενεργοποιηθούν και οι υπόλοιποι χώροι, φέρνοντας ως παράδειγμα τον ξενώνα των ασθενών καρκινοπαθών κ.α.

Ικανοποιημένος για την ενασχόλησή του με τα θέματα υγείας δήλωσε ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας Ν. Σβίγγος, ευχαριστώντας θερμά τον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του για την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει στο πρόσωπό του.

«Αποδεχόμενος αυτή την πρόσκληση οφείλω να δηλώσω ότι στα πλαίσια του νόμου θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για την άριστη συνεργασία με το νοσοκομείο Λιβαδειάς, γιατί στόχος όλων μας είναι να προσφέρουμε καλύτερη υγεία» δήλωσε ο κ. Σβίγγος, συγχαίροντας κι ευχαριστώντας όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, οι οποίοι «από την πρώτη ημέρα αγκάλιασαν το κάλεσμά του για ένα δυναμικό ξεκίνημα, προκειμένου να δοθεί ακόμη καλύτερη εικόνα του νοσοκομείου προς τα έξω».

«Η προσπάθεια μου θα είναι πολύ σημαντική, όσο εξαρτάται από εμένα, για να αισθανθεί ο πολίτης ακόμη καλύτερα την παρουσία της φωνής του υπουργείου υγείας» υπογράμμισε, απευθύνοντας πνεύμα αρίστης συνεργασίας στον Διοικητή του διασυνδεόμενου πλέον Νοσοκομείων Κ. Γκιζίμη.

«Το οφείλουμε στον Βοιωτικό λαό και όχι στην Λιβαδειά και την Θήβα, που απαιτεί από εμάς καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας, γιατί σε αυτές τις δύσκολες ημέρες πόνου, είναι καθήκον μας να υπηρετήσουμε, απαλύνοντας τους πάσχοντες» τόνισε ο κ.Γκιζίμης, μιλώντας «για στενή συνεργασία με τον Ν. Σβίγγο, την 5η ΥΠΕ και το υπουργείο, προκειμένου να προσφερθούν οι καλύτερες υπηρεσίες προς τους Βοιωτούς, βελτιώνοντας πολλά πράγματα σε Θήβα και Λιβαδειά, για να λειτουργήσουν συμπληρωματικά τα δυο νοσοκομεία, όχι μόνο για να μην παρατηρούνται ελλείψεις, κυρίως όμως για να περιχαρακωθούν τα Βοιωτικά σύνορα, προκειμένου να πάψει να φεύγει μεγάλο ποσοστό ασθενών προς Αθήνα.

Ο κ. Γκιζίμης ζήτησε μάλιστα και την βοήθεια των ΜΜΕ προκειμένου, προκειμένου «να βγούν οι υγειονομικές μονάδες του Νομού από το καβούκι τους και να αναδειχθούν, καθώς προσφέρουν πραγματικά καλές υπηρεσίες».

Ο πρ. Διοικητής του Νοσοκομείου Χ. Κουρούνης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον υπ. Υγείας, που τον επέλεξε για το συγκεκριμένο διάστημα ως διοικητή, ευχήθηκε «Καλή σταδιοδρομία, καλό κουράγιο και επιτυχία» στον αναπλ. Διοικητή Ν. Σβίγγο, δηλώνοντας συμπαραστάτης στην νέα του προσπάθεια !

Να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα έγινε επιτυχέστατη καισαρική τομή, στο πλήρως εξοπλισμένο Γυναικολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Θήβας!