Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα


Υπό κατάληψη τελούν από σήμερα το πρωί, τα υπουργεία Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης Πολιτισμού και Οικονομικών.
Οι κινητοποιήσεις γίνονται στα πλαίσια των κινήσεων διαμαρτυρίας που έχει προαναγγείλει η ΑΔΕΔΥ, κατά της εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου.
Επίσης, ομάδα περίπου 70 φοιτητών έχει καταλάβει το υπουργείο Παιδείας, από τις 6 το πρωί, με αίτημα την απόσυρση του νόμου για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν αύριο εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως και στις ΔΕΚΟ καθώς έχει επίσης προαναγγελθεί νέα 24ωρη γενική πανεργατική απεργία στις 19 του μηνός, ενάντια στα νέα μέτρα και την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Αύριο, αναμένονται προβλήματα στις πτήσεις λόγω της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν και τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.