Όπως ήδη έχει αποκαλύψει το iefimerida.gr περίπου 15 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος φέρονται αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν το άρθρο με το οποίο ουσιαστικά καθίστανται ανενεργές οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς οι όποιες επιχειρησιακές συμβάσεις υπογράφουν εργοδότες και εργαζόμενοι θα υπερισχύουν.
Ήδη, η πρώην υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη έχει δηλώσει δημοσίως ότι δεν προτίθεται να υπερψηφίσει το άρθρο μετά και την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου ότι μετά τη συμφωνία με την Τρόικα δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές ή τροποποιήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το iefimerida.gr η οργανωμένη αντίδραση των βουλευτών οδηγεί το Μέγαρο Μαξίμου σε δεύτερες σκέψεις και στη μελέτη εναλλακτικών σεναρίων, για να αποφασιστεί τελικά ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτή τη μίνι-ανταρσία που μοιάζει ισχυρότερη από κάθε άλλη φορά.
Η πρώτη σκέψη είναι να υποχρεωθούν με τις συνήθεις πιέσεις και απειλές οι αντιρρησίες βουλευτές να υπερψηφίσουν το άρθρο 37, ακόμη κι αν η κυρία Κατσέλη, η μόνη που έχει τοποθετηθεί δημοσίως ως τώρα, επιμείνει στην άρνησή της.
Η δεύτερη και ενδεχομένως πιθανότερη λύση είναι να αλλάξει η φραστική διατύπωση του συγκεκριμένου άρθρου ούτως ώστε και η ουσία να μην αλλάξει και οι βουλευτές να έχουν το άλλοθι να το ψηφίσουν. Η ακριβής διατύπωση προϋποθέτει και νέα συνεννόηση με την Τρόικα καθώς η όποια τροποποίηση πρέπει να έχει και τη δική της έγκριση.
Το τρίτο ενδεχόμενο είναι να τεθεί θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στη γραμμή που χάραξε προχθές ο κ. Βενιζέλος, όταν προκάλεσε τους διαφωνούντες βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση.
iefimerida.gr