Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Συνελήφθησαν ένας λαθροδιακινητής

 και τρείς μη νόμιμοι μετανάστες
Συνελήφθησαν, στις 29-01-2012 νωρίς το πρωί στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, ένας 34χρονος λαθροδιακινητής, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος διακινούσε τρεις (3) ομοεθνείς του μη νόμιμους μετανάστες, ηλικίας 22, 23 και 22 ετών στο εσωτερικό της Χώρας.
Ειδικότερα  νωρίς το πρωί, οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια περιπολίας τους, εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο σε παράδρομο στον κόμβο της Αταλάντης, ρεύμα προς Λαμία, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Εντός του οχήματος βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι τέσσερις αλλοδαποί, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διεξήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ο 34χρονος είχε αναλάβει τη διακίνηση των τριών ομοεθνών του, οι οποίοι στερούνταν παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, από περιοχή της Αττικής με προορισμό τις Λιβανάτες Φθιώτιδας.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το όχημα, ως μέσο διακίνησης λαθρομεταναστών.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.
Ο 34χρονος συλληφθείς διακινητής οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ οι τρεις παράνομοι μετανάστες κρατούνται προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής απέλασης.
Υπενθυμίζεται ότι το χρονικό διάστημα από 01-01-2011 έως 31-12-2011, στο πλαίσιο των δράσεων Αστυνομικών Δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και παραμονής αλλοδαπών στη Χώρα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δεκατρείς (13) λαθροδιακινητές, καθώς και (365) λαθρομετανάστες.