Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Μετρητοίς τα φάρμακα από 1ης Σεπτεμβρίου στα φαρμακεία


Τοις μετρητοίς θα κληθούν να αγοράζουν από το Σεπτέμβριο τα φάρμακά τους όλοι οι ασθενείς που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ.
Η διοίκηση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση του κλάδου στις 25 Αυγούστου, με κεντρικό θέμα την άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ από 1ης Σεπτεμβρίου.


Στο μεταξύ όμως, εκτός από τους φαρμακευτικούς συλλόγους της Κρήτης και της Εύβοιας, σήμερα αποφάσισαν άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ και οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας με απόφαση του Συλλόγου τους, από τις 16 Αυγούστου, ενώ παραμένει η πρόθεση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής να άρει την πίστωση από 1ης Σεπτεμβρίου.
Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε να καλύψει όλους τους τοπικούς συλλόγους, για τις κινητοποιήσεις τους πριν την 1ηΣεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των φαρμακοποιών θεωρεί ότι το χρέος του ΕΟΠΥΥ στη φαρμακευτική αγορά συνολικά, έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς υπολογίζεται περίπου στο 1 δις. ευρώ. Έτσι, το σώμα των φαρμακοποιών αμφισβητεί τη δυνατότητα πληρωμής, καθώς μόνο στα φαρμακεία οφείλονται περίπου τα μισά.