Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

: Μαθήματα εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς που διαμένουν νόμιμα στην περιοχή.


Δήμος Θηβαίων: 

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει ως συμπράττων φορέας στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής
Ασφάλισης με τίτλο «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» (5μηνες συμβάσεις).

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) και έπειτα από την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας, μια από τις ενέργειες που πρόκειται να υλοποιήσει είναι και η Εκμάθηση Ελληνικής Γλώσσας σε Αλλοδαπούς.

Ήδη προ ημερών τελείωσε η διαδικασία, βάση της οποίας επελέγησαν από τη Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω ΑΣΕΠ με μοριοδότηση πέντε (5) φιλόλογοι και (τρεις) δάσκαλοι, οι οποίοι θα απασχοληθούν για 5 μήνες στην παραπάνω δράση.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών εκμάθησης της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας με ωφελούμενη ομάδαμετανάστες των οποίων η παραμονή έχει μόνιμο, νόμιμο και σταθερό χαρακτήρα στο Δήμο.

Αλλοδαποί που διαμένουν νόμιμα στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων και επιθυμούν να μάθουν να μιλούν και να γράφουν την Ελληνική γλώσσα (όλα τα γνωστικά επίπεδα) μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας.
Τα μαθήματα θα γίνονται πρωί ή απόγευμα ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο των εκπαιδευόμενων.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 20 Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου 2012 , στο Δημαρχείο (Κύπρου 3 ,Θήβα). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2262350603 (κα Αναστασίου Β.)


Λίγα λόγια για τη δράση:

Η δράση περιλαμβάνει τη διδασκαλία της Ελληνικής από παιδαγωγούς μέσω μιας επικοινωνιακής οπτικής με επιμέρους στόχευση στην ανίχνευση των γλωσσικών συγκλίσεων αλλά και των κοινών πολιτιστικών κεφαλαίων της Ελληνικής με την εκάστοτε μητρική γλώσσα μέσω της μετωπικής διδασκαλίας εδράζεται στην ανάδειξη επικοινωνιακών, κοινωνικών και πραγματολογικών αναγκών, βασιζόμενη στην κατανόηση και παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου, προκειμένου οι ωφελούμενοι να αποκτήσουν βασικές γλωσσικές δομές της Ελληνικής και στην συνέχεια να συμμετάσχουν σε εξετάσεις απόκτησης πιστοποιητικού γλωσσομάθειας.

Για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθούν ομάδες ανάλογα με το επίπεδο και γενικότερα τη ζήτηση και τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων και θα υλοποιηθούν μαθήματα αρχικά στην πόλη της Θήβας και ανάλογα με τη ζήτηση που θα υπάρχει και στους άλλους οικισμούς.