Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

1o Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας, με πολλές δυνατές συναυλίες!


1o ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΣΑΣ
10 – 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012


Πριν χιλιάδες χρόνια στο όρος Ελικών ο σαϊτευτής Απόλλων με τις 9 μούσες δημιούργησαν ήχους του δάσους (Όμηρος, Ησίοδος). Πέρασαν αρκετοί αιώνες και ο ορειβατικός σύνδεσμος Κυριακίου φιλοδοξεί να αναβιώσει με μουσικές ωδές το δάσος των μουσών ,του Διονύσου και της ακολουθίας του στη θέση Αρβανίτσα.

Το εκπληκτικό τοπίο της Αρβανίτσας βρίσκεται στο όρος Ελικώνα του νομού Βοιωτίας, απέχει 6km από την κωμόπολη ΚΥΡΙΑΚΙ, 30km από τη Λιβαδειά, 55km από τη Θήβα και μόλις 142km από την Αθήνα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να γνωρίσετε τα πανέμορφα χωριά του Ελικώνα όπως το ΚΥΡΙΑΚΙ, η ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ, η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, η ΚΟΡΩΝΕΙΑ, το ΖΕΡΙΚΙ, ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, η ΑΝΑΛΗΨΗ κ.α. Επίσης στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν σπουδαίοι αρχαιολογικοί τόποι (Δελφοί, Μονή Οσίου Λουκά κ.α.) και όμορφες κωμοπόλεις όπως το Δίστομο, Στείρι, Δομβραίνα, Θίσβη, Αράχωβα κ.α.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας όσοι θέλουν να αποδράσουν στη θάλασσα υπάρχουν παραλίες στα χωριά Αλυκή, Άγιος Νικόλαος, Παραλία Σαράντι, Άσπρα Σπίτια, Αντίκυρα, Άγιος Ισίδωρος και στους οικισμούς Ζάλτσα, Καραχάλιος, Παναγία Καλαμιώτισα, Καρυώτη και Ταρσός.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

8 μ.μ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
FLATOUT (ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΡΟΚ)

——————–

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

8 π.μ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΑΡΒΑΝΙΤΣΑ-ΚΟΡΥΦΗ ΕΛΙΚΩΝΑ-ΠΑΛΙΟΒΟΥΝΑ (ΔΙΑΡΚΕΙΑ 5 ΩΡΕΣ)

8μ.μ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΡΝΗΣ
ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

——————–

12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

8 π.μ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΑΡΒΑΝΙΤΣΑ-ΜΕΓΑΛΗ ΛΟΥΤΣΑ (ΔΙΑΡΚΕΙΑ 5 ΩΡΕΣ)

8 μ.μ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΕΝ – ΤΕΧΝΩΣ (ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ)
ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ
ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΡΟΒΑΣ
MJ – LUK & FRIENDS

——————–

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

8 π.μ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΑΡΒΑΝΙΤΣΑ-ΤΣΙΒΕΡΙ (ΔΙΑΡΚΕΙΑ 5 ΩΡΕΣ)

8 μ.μ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

CRASH (ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ)
SPLASH (ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ
VLASTUR
——————–
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ» στη ΛΙΒΑΔΕΙΑ & ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 697 3007 697

TIMH EIΣΙΤΗΡΙΟΥ: 15 €/ημέρα
Για εισιτήριο διαρκείας (4 ημερών) η τιμή θα είναι 40 €.
Τα παιδιά έως 12 ετών ΔΩΡΕΑΝ (ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ)
ΕΛΕΥΘΕΡΟ CAMPING

Στον χώρο θα διατίθενται μπύρες / αναψυκτικά 1,50€ και σουβλάκι λουκάνικο 1,00€

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΡΒΑΝΙΤΣΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΕΛΙΚΩΝΑ)

Ο Ελικώνας, βουνό της Στερεάς Ελλάδας, βρίσκεται στα σύνορα των νομών Βοιωτίας και Φωκίδας. Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Ελικώνας, ήταν αδερφός του Κιθαιρώνα. Τα δύο αδέρφια διέφεραν ως προς τον χαρακτήρα. Ο Ελικώνας ήταν ήρεμος και αγαπούσε τους γονείς του, ενώ ο Κιθαιρώνας ήταν πλεονέκτης και σκληρός. Ο Κιθαιρώνας σκότωσε τον πατέρα του με δόλιο τρόπο και έριξε απ’ τον γκρεμό τον αδερφό του.

Οι θεοί μεταμόρφωσαν τα δύο αδέρφια σε βουνά. Στον μεν Κιθαιρώνα σαν τιμωρία για την κακία του, όρισαν να κατοικούν οι Ερινύες, στο δε Ελικώνα όρισαν να κατοικούν οι κόρες του Δία και της Μνημοσύνης, οι Μούσες, ως αμοιβή για τον καλό του χαρακτήρα. Η μυθολογία θέλει στον Ελικώνα να κατοικούν οι Μούσες μαζί με τον Απόλλωνα, όπου η ποίηση και η αρμονία ήταν η καθημερινή τους απασχόληση. Στον μαγευτικό τόπο των Μουσών, η φύση ήταν ήρεμη και απλόχερη. Κανένα δηλητηριώδες φυτό και ρίζα δε φύτρωνε και το δηλητήριο κανενός φιδιού δεν ήταν θανατηφόρο.

Ο Ελικώνας από την ευχαρίστησή του ακούγοντας το τραγούδι των Μουσών άρχισε να παίρνει ύψος και ο Ποσειδώνας για να ανακόψει την πορεία του προς τον ουρανό έστειλε το φτερωτό άλογο Πήγασο κι αυτό χτύπησε με το πόδι του το βουνό. Στο σημείο που χτύπησε η οπλή του αλόγου ανέβλυσε πηγή με πεντακάθαρο νερό η οποία ονομάστηκε Ιπποκρήνη… Ο μύθος λέει ότι αυτός που έπινε νερό από την πηγή αποκτούσε το χάρισμα της ποίησης.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ

Με το αυτοκίνητο, μέσω της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Έχοντας αφήσει την εθνική οδό και ακολουθήσει τον επαρχιακό δρόμο από Θήβα προς Λιβαδειά, στρίψαμε αριστερά μετά την Αλίαρτο προς Άγιο Γεώργιο και Αγία Άννα. Ο δρόμος καλός, αλλά με αρκετές στροφές, θα σας φέρει γρήγορα (17 χλμ.) στο οροπέδιο του Ελικώνα και στο τόπο της εκδήλωσης . Να υπολογίσετε ότι τα μεσαίου κυβισμού οχήματα θα καταναλώσουν 11-13 λίτραβενζίνης, ενώ τα 4×4, SUV περίπου 14-17 λίτρα.

Για Κυριάκι και Αγία Άννα υπάρχουν δρομολόγια λεωφορείων δύο με τρεις φορές την ημέρα από Λιβαδειά. Η πρόσβαση στη Λιβαδειά γίνεται επίσης με τρένο (τηλ. 1110, 22610-28.661), αλλά και με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς (τηλ. 22610-28.272, 28.336).

Ανηφορίζοντας για Ελικώνα, πρατήριο βενζίνης θα βρείτε στην Αγία Τριάδα και στο Κυριάκι.