Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, παιχνίδι και Γαλάζιες Σημαίες που ανεμίζουν στις ελληνικές παραλίες!


Σήμερα, κάτι θαυμάσιο συμβαίνει για το ελληνικό καλοκαίρι: ανάμεσα στις χιλιάδες Γαλάζιες Σημαίες που ανυψώνονται ταυτόχρονα σε όλες τις παραλίες των χωρών του Βορείου Ημισφαιρίου που εφαρμόζουν το γνωστό διεθνές πρόγραμμα, 394 θα κυματίζουν στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας το 10% των βραβευμένων ακτών και μαρίνων παγκοσμίως!

Για πολλοστή φορά, η χώρα μας κατακτά το αργυρό μετάλλιο ανάμεσα σε 46 χώρες και 3.849 βραβευμένες ακτές και μαρίνες, στον αγώνα για την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος, αλλά και του μοναδικού Ελληνικού καλοκαιριού.

Κάθε Γαλάζια Σημαία είναι και μια απόδειξη για τις δυνατότητες της χώρας μας και των ανθρώπων της, δυνατότητες που φέτος στηρίζει έμπρακτα η NIVEA Sun, αποκλειστικός και υπερήφανος χορηγός των Γαλάζιων Σημαιών στην Ελλάδα. Μαζί με τον Εθνικό Χειριστή του Προγράμματος, την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η ΝIVEA Sun συμβάλλει στη διαφύλαξη της ποιότητας των ακτών της χώρας μας ώστε να είναι ασφαλείς και κατάλληλες για διασκέδαση στον ήλιο και υποστηρίζει τη «φυσική ικανότητα» του ελληνικού καλοκαιριού να συνεπαίρνει, να συναρπάζει και να ξεκουράζει όπως κανένα άλλο.

Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν, με συνταξιδιώτη τα αντηλιακά NIVEA SUN για αξιόπιστη προστασία, ανακαλύπτουμε τις 394 «Γαλάζιες Σημαίες» της Ελλάδας που μας γεμίζουν υπερηφάνεια μέσα από το πιο απλό, φιλικό προς το χρήστη app που βρίσκεται στο facebook.com/niveagreece όπου μπορούμε να στηρίξουμε και τη δική μας αγαπημένη παραλία!

Η NIVEA SUN μας δίνει την ευκαιρία να συμβάλλουμε στην προσπάθεια διατήρησης των Γαλάζιων Σημαιών και προγραμματίζει διαδραστικές εκδηλώσεις παιχνιδιού, ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης της προστασίας των ελληνικών θαλασσών για μικρούς και μεγάλους σε παραλίες της Αττικής! Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα στη facebook fanpage NIVEA Greece.

Και μη ξεχνάμε: η προσπάθεια που γίνεται κάθε χρονιά για να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε το αριθμό των βραβευμένων παραλιών και μαρίνων, βασίζεται και στη δική μας συμπεριφορά! Ενημερώστε αμέσως την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης για κάθε καλώς ή και κακώς κείμενο που παρατηρήσατε σε παραλία ή μαρίνα με Γαλάζια Σημαία, στο blueflag@eepf.gr ή στο 210 331 4563.


Μια φωτογραφία θα βοηθήσει πολύ να αναδειχθεί η θετική προσπάθεια (να λέμε και τα καλά!) ή να διορθωθεί το όποιο πρόβλημα, άμεσα!