Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

«Ξένιος Ζευς»: Ελέγχθησαν 7.361 αλλοδαποί, συνελήφθησαν οι 1.596


Στον έλεγχο 7.361 αλλοδαπών έχει προχωρήσει από την έναρξη της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» η Ελληνική Αστυνομία, με τους 1.596 από αυτούς να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στα στρατόπεδα λαθρομεταναστών για απέλαση, καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στην χώρα. Πέραν αυτού, διενεργήθηκαν 52 έρευνες σε σπίτια παρουσία εννέα εισαγγελικών λειτουργών και συνελήφθησαν 10 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες.

Χθες, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Προσήχθησαν 408 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Συνελήφθησαν 10 αλλοδαποί γιατί δε πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.

Από την Οικονομική Αστυνομία:

ελέγχθηκαν 103 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών,

βεβαιώθηκαν 64 φορολογικές παραβάσεις,

συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί και

κατασχέθηκαν 2 ταμειακές μηχανές.

Εντοπίστηκαν 3 αποθήκες με συνολικά 2.6 εκατ. προϊόντα και είδη παρεμπορίου.

Επιπλέον:

Ελέγχθηκαν 27 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 59 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παραβάσεις περί ηθών. Κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 27 από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές).

Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 181 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές) σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.