Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας καταγγέλει εταιρεία στα Οινόφυτα

Το συνδικάτο μετάλλου καταγγέλλει την διοίκηση της εταιρίας ISOBAU με έδρα τα Οινόφυτα Βοιωτίας, για την άδικη καταχρηστική παράνομη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου συνδικαλιστή Φάνη Γεράση εκλεγμένου μέλους του ΔΣ του συνδικάτου μας .
Η απόλυσή του είναι πέρα για πέρα μεθοδευμένη και έχει να κάνει καθαρά με το ότι ο επί σειρά ετών εργαζόμενος στην εταιρία συνάδελφος ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση, συμμετείχε στις απεργίες και έβαζε συνεχώς τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους , ζητώντας τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα για αυτόν και τους συναδέλφους του.
Τέτοια καρφιά στο μάτι της φαίνεται δεν τα θέλει η εργοδοσία, μια εργοδοσία που εδώ και παρά πολύ καιρό ήταν ασυνεπής στις υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους κάνοντας χρήση όλων των αντεργατικών μέτρων,επιβάλλοντας εκ περιτροπής εργασία μίας ημέρας και παράλληλα έχοντας οφειλές αρκετών μηνών στους εργαζομένους,και δικαστικές αποφάσεις σε βάρος της που δεν εκτελεί υπέρ του διωκόμενου συναδέλφού.
Καταγγέλλουμε την μεθόδευση της εταιρίας να απoλύσει τον εβρισκόμενο σε αναγκαστική αδεία συνάδελφο και να τρομοκρατήσει έτσι και τους άλλους εργαζόμενους που τόσο καιρό έχει ομήρους παίζοντας με τις ζωές αυτών και των οικογενειών τους .
Απαιτούμε την ακύρωση της απόλυσης και την άμεση επιστροφή του συναδέλφου στην εργασία του .
Καλούμε τους αρμοδίους φορείς το Σ.ΕΠ.Ε και το Υπουργείο Εργασίας να πάρει θέση .
Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Θήβας και την Π.Ο.Ε.Μ να παρέμβουν άμεσα στο πλευρό του απολυμένου.

Ο αγώνας και οι κατακτήσεις των εργαζόμενων δέν ακυρώνονται και δέν τρομοκρατούνται με μεθόδους σαν αυτές της ISOBAU. Θα μας βρούν μπροστά με όλα μας τα όπλα με όλες μας τις δυνάμεις.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.!!!!


Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ