Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Παπαρήγα: Εκλογές την άνοιξη




«Εκλογές πιστωτών», θα είναι οι επόμενες που θα γίνουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και δεν αποκλείεται να γίνουν και την Άνοιξη.

Όπως ανέφερε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Λάρισα, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στον νομό, υπάρχει η άποψη ότι η Κυβέρνηση θα βγάλει τον χειμώνα και θα επιχειρήσει εκλογές την Άνοιξη. Ωστόσο στις εκλογές αυτές, πρόσθεσε, θα πάρουν μέρος και οι πιστωτές τους οποίους τους ενδιαφέρει να εξασφαλίσουν εναλλακτική λύση η οποία θα τους διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στα μέτρα και ένα τέτοιος πόλος-εφόσον υπάρξει αλλαγή- μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πιστωτές, συνέχισε, ενδιαφέρονται να έχουν μία Κυβέρνηση 100% δική τους και αν δεν μπορούν να το πετύχουν αυτό-διότι εξαρτάται και από το λαό-θα προσπαθήσουν να πέσουν στα μαλακά. Οι επόμενες θα είναι «εκλογές πιστωτών» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα. Ενώ εκτίμησε ότι θα παίξουν ενεργό ρόλο οι συμμαχίες υπέρ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, υποστήριξε επίσης ότι η χώρα χρειάζεται ένα κόμμα που θα γίνει Κυβέρνηση και δεν θα ευθυγραμμιστεί με την Κομισιόν αλλά αντιθέτως θα συγκρουστεί εκ βάθρων, για να συμπληρώσει, ότι τον ρόλο αυτό δεν μπορεί να το παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει να συγκρουστεί μόνο σε επίπεδο διαπραγμάτευσης.