Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΠΡΑΞΗ ΜΑΝΙΤΑΚΗ



Χωρίς την υπογραφή των δημάρχων ή των περιφερειαρχών, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, προχωρά η διαθεσιμότητα, καθώς δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ. Με τηνΠράξη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπερνά δύο «σκοπέλους»: των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχουν μπλοκάρει τα γραφεία προσωπικού για την αποστολή λίστας και της άρνησης των δημάρχων να δωσουν εντολή υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις.
Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 237/τ. Α/5-12-12), στο Κεφάλαιο Ζ «Επείγουσες διατάξεις θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», άρθρο 18:
«Η διαρκής επικαιροποίηση και συμπλήρωση των στοιχείων των υπαλλήλων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού, προκειμένου για μεταβολές της υπηρεσιακής τους κατάστασης που επέρχονται αυτοδικαίως από τυπικό νόμο, γίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εφόσον δεν πραγματοποιηθεί από το αρμόδιο όργανο και εντός προθεσμίας που προβλέπεται από το νόμο.
»Για την επέλευση των πάσης φύσεως συνεπειών της ανωτέρω υπηρεσιακής μεταβολής δεν είναι αναγκαία η έκδοση σχετικής πράξης».
Να σημειωθεί ότι ήδη με εγκύκλιό του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει προαναγγείλει ότι στις περιπτώσεις αυτές θα εντάσσονται σε διαθεσιμότητα όλοι οι ΙΔΑΧ Δ.Ε. χωρίς εξαιρέσεις.
Με τον τρόπο αυτό, ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης ολοκληρώνει τη διαδικασία για τη διαθεσιμότητα 2.000 ΙΔΑΧ ΔΕ, διαδικασία την οποία είχε συμφωνήσει με την τρόικα, αφήνονοντας την ΑΔΕΔΥ να «ακονίζει μαχαίρια» εναντίον του, προετοιμάζοντας κινητοποιήσεις, την ΠΟΕ-ΟΤΑ να εξαπολύσει μύδρους εναντίον του, κατηγορώντας τον για «φασιστική λογική της "συλλογικής ευθύνης» και το Συνδικάτο Α/Βάθμιας & Β/Βάθμιας Αυτοδιοίκησης ΟΤΑ Περιφέρειας Αττικής για «προπαγάνδα και παραπλάνηση», με τελικό στόχο την απόλυση των εργαζομένων.
Πάντως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθυστερημένα είναι η αλήθεια, ζήτησε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο αίτημα - επιστολή της, τον καλούσε να μην υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.