Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα το «Γαϊτανάκι»


Παρουσία μελών και φίλων, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των φορέων της περιοχής ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδειάς «Το Γαϊτανάκι» έκοψε στο καφέ «Ακαδημία» την πρωτοχρονιάτικη πίτα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Ανέτας καλωσόρισε και ευχαρίστησε όσους τίμησαν με τη παρουσία τους την πρώτη εκδήλωση για το νέο έτος και όσους βρίσκονται κοντά στο «Γαϊτανάκι» συμβάλλοντας στις δράσεις του.
Ακολούθως η αντιπρόεδρος Θάλεια Δημητροπούλου μίλησε για τη δημιουργική χρονιά που πέρασε ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο «Σπίτι της γιαγιάς», «ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα, αγκαλιάζει το χθες και διδάσκει το σήμερα», όπως είπε χαρακτηριστικά, που ο κόσμος της Λιβαδειάς το αγκάλιασε με πολύ αγάπη.
«Οι δωρητές μας έκαναν κατάθεση ψυχής χαρίζοντας την κληρονομιά τους» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Εμείς την δεχθήκαμε με αγάπη και σεβασμό», ενώ δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει.
Στη δράση του συλλόγου αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ο Γιώργος Ζιώγας και από τον δήμο Λεβαδέων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καλιαντάσης και ο π. αντιδήμαρχος Κώστας Ρούτης.
Στη συνέχεια ο σύλλογος τίμησε την Παναγιώτα Πράπα και την ευχαρίστησε για την προσφορά της.
Αυτό το διάστημα ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδειάς ετοιμάζεται για την επόμενη εκδήλωσή του για τις απόκριες.
Να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο του 2012 στο «Γαϊτανάκι» εξελέγη νέο Δ.Σ. με πρόεδρο τον Θανάση Ανέτα, αντιπρόεδρο την Θάλειας Δημητροπούλου, γραμματέα την Ελένη Παποουτσή, Ταμία την Μαίρη Πιτσιδήμου και έφορο την Βάσω Καστρίτη.
Μέλη του Δ.Σ. στο τμήμα κατασκευών είναι η Τασία Μασούρα, Δώρα Βουδούρη, Χριστίνα Αρούνη, Ευστάθιο Κασή, Δέσποινα Αξεξανδράτου. Η Γεωργία Χλυβίνου είναι στο τμήμα δημοσίων σχέσεων, ο Σπυρος Μπολτέτσος στο πολιτιστικό και τέλος η Παναγιώτα Σκανζή και ο Βασίλειος Γεωργίου στο λαογραφικό τμήμα του συλλόγου.