Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Πρόβλημα με το νερό στο Δίστομο


Για την ποιότητα του νερού διαμαρτύρονται με υπογραφές που συγκέντρωσαν οι κάτοικοι του Διστόμου και ζητούν από τους αρμόδιους άμεση ενημέρωση και επίλυση του προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα ζητούν «Άμεση εξέταση ποιότητας και καταλληλότητας πόσιμου νερού από τη γεώτρηση στη θέση «Τσέρεσι» και εξεύρεση οριστικής λύσης για το πρόβλημα της υδροδότησης του Διστόμου με άμεση κατάρτιση όλων των αναγκαίων επιστημονικών και οικονομικών μελετών, έγκριση και εφαρμογή τους».

Το σχετικό έγγραφο αποστέλλεται προς το Δ.Σ. του Δήμου Διστόμου -Αράχοβας- Αντίκυρας, τη Διεύθυνση υγιεινής Βοιωτίας, το Γενικό Χημείο του κράτους και το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενώ κοινοποιείται στη Βουλή και κόμματα.

Οι κάτοικοι του Διστόμου τονίζουν τα εξής:.........

«Εδώ και χρόνια οι συνδημότες μας διαμαρτύρονται για την ποιότητα του πόσιμου νερού, για το οποίο έχουν ορατές και οσφρητικές ενδείξεις και προσφάτως αποτελέσματα από ιδιώτες χημικούς ότι είναι ακατάλληλο προς πόση.

Θεωρούμε αστόχαστη και πρόχειρη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δ. Α. Α να διαθέσει 21.000 ευρώ για την επιδιόρθωση της υπάρχουσας γεώτρησης ή τη διάνοιξη νέας στον ίδιο χώρο, αφού δεν γνωρίζουμε υπεύθυνα και επίσημα την ποιότητα του νερού της γεώτρησης από την οποία υδροδοτούμαστε.

Γι΄ αυτό απαιτούμε ως υπεύθυνοι και κυρίαρχοι δημότες να παγώσει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να γίνουν χωρίς χρονοτριβή χημικές μικροβιολογικές και οργανοληπτικές εξετάσεις στη γεώτρηση, της τοποθεσίας «Τσέρεσι» από τη Διεύθυνση Υγιεινής και το Χημείο του κράτους για να αποδειχτεί αν το νερό αυτό είναι κατάλληλο προς πόση ή αν χρειάζεται να δοθεί άλλη οριστική λύση.

Η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στους δημότες είναι αυτονόητη και απόδειξη υπευθυνότητας και λειτουργίας λογοδοτούντος, ευνομουμένου, δημοκρατικού κράτους.

Αναμένουμε την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός μας και είμαστε έτοιμοι, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί, για όλες τις νόμιμες μορφές κινητοποιήσεων για την επιβολή του δικαιώματος μας να πίνουμε καθαρό νερό, εμείς και τα παιδιά μας».