Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ


Δίρκης 20 – Τα.κ 32200 Θήβα

Τηλ 6978007275 tel&fax :22620 81044

Email: oebethivas@yahoo.gr,www.oebethivas.blogspot.com

Γ Σ Ε Β Ε Ε
Θηβα , 9 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ένταξη Κλάδου Εστίασης στο ΕΣΠΑ

Πρόσφατα ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης εξήγγειλε ένα Νέο Πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) το οποίο αναμένεται να δημοσιευτεί στις 14 Ιανουαρίου και να προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης σε όσες ΜΜΕ είναι επιλέξιμες.

Ωστόσο, η ΓΣΕΒΕΕ, με επιστολή της προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι ο Κλάδος της Εστίασης εξαιρείται από το Πρόγραμμα. Η Εστίαση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Τουρισμό και είναι ένας από τους κλάδους που ασφυκτιά ιδιαίτερα από τις εξελίξεις των τελευταίων ετών, με αποκορύφωμα την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, ο οποίος παραμένει στο επίπεδο αυτό μέχρι και σήμερα.

Οι συνέπειες για τον κλάδο τόσο στην απασχόληση όσο και στα έσοδα του κράτους είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές. Σύμφωνα με στοιχεία τελευταίων ερευνών, παρατηρείται πτώση του τζίρου κατά 40% και απώλεια 30.000 θέσεων εργασίας. Επομένως η εξαίρεση του κλάδου από το Νέο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έρχεται να απομακρύνει οποιαδήποτε ελπίδα επιβίωσης για ένα μεγάλο μέρος των επιχειρηματιών του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό η ΓΣΕΒΕΕ αναμένει ενέργειες από τον Υπουργό Ανάπτυξης προκειμένου ο κλάδος της Εστίασης να ενταχθεί ως επιλέξιμος κλάδος στο Νέο Πρόγραμμα για συγκεκριμένες δράσεις εκσυγχρονισμού.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ