Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο



(Φωτογραφία: Associated Press )
Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο. Την Κυριακή των Θεοφανείων η κακοκαιρία θα δώσει το «παρών» με νεφώσεις, βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές, χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.
Το Σάββατο, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές νεφώσεις και βροχές κυρίως από τις βραδινές ώρες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν νοτιότερα, κατά τόπους θα ενταθούν και προβλέπεται να χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια της χώρας. ΗΘερμοκρασία θα κινηθεί με μικρή πτώση κυρίως τα βόρεια.
Την Κυριακή (Θεοφάνεια) η κακοκαιρία θα δώσει το «παρών» με νεφώσεις, βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές, χιόνια σε ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.
Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ στα δυτικά και βόρεια βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί με αισθητή πτώση από βορρά προς νότο.
Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή στην ανατολική και βόρεια χώρα, ενώ Τρίτη και Τετάρτη αναμένεται να βελτιωθεί στα δυτικά. Παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους το πρωί στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά.
Newsroom ΔΟΛ