Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ: Επιστολή για την κατάργηση της Επιθεώρηση Εργασίας στη Λειβαδιά


ΠΡΟΣ: Υπουργείο εργασίας Κον ΒΡΟΥΤΣΗ

Κύριε Υπουργέ,
Μετά από πληροφορίες που έχουμε, σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο του Υπουργείου σας καταργείται την Επιθεώρηση Εργασίας στη Λειβαδιά.
Σας ενημερώνουμε ότι τα δύο τμήματα των επιθεωρήσεων Θήβας και Λειβαδιάς πρέπει να παραμείνουν ως έχουν και να επανδρωθούν με υπαλλήλους και με μέσο μεταφοράς, μία επιθεώρηση στο Νομό δεν μπορεί να αποτελέσει έργο ελέγχου σε βιομηχανίες, λόγω αυξημένων χιλιομετρικών αποστάσεων.
Όσο αφορά την Επιθεώρηση Θήβας που έχει στην αρμοδιότητά της.....την μεγαλύτερη Βιομηχανική ζώνη της χώρας Θηβών, Οινοφύτων, Σχηματαρίου πρέπει....άμεσα να ενισχυθεί με 3 Ειδικευόμενους Επιθεωρητές 2 Διοικητικούς υπαλλήλους και ένα μέσο μεταφοράς των υπαλλήλων.

Σας γνωστοποιούμε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας της Λειβαδιάς έχει επί την εποπτείας της μία από τις μεγαλύτερες βαριές Βιομηχανίες της χώρας την εταιρεία <<ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Ε.>> όπου απασχολούνται εκατοντάδες μόνιμοι εργαζόμενοι και δραστηριοποιούνται δεκάδες εργολαβικές επιχειρήσεις.
Επίσης έχει στην εποπτεία της την περιοχή του Παρνασσού (χιονοδρομικό κέντρο), την περιοχή του Αλιάρτου, του Ορχομενού και όλα τα χωριά της περιοχής που έχουν αυξημένες δραστηριότητες στις οποίες δραστηριοποιούνται δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (εμπορικές- βιοτεχνίες) όπου απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων.
Αν θέλετε στην πραγματικότητα να καταπολεμήσετε την ανασφάλιστη εργασία και να εφαρμόζονται οι νόμοι στους χώρους εργασίας, τότε πρέπει να επανδρώσετε τα υπάρχων τμήματα και όχι να τα κλείσετε.
Σας καλούμε όπως επανεξετάσετε το θέμα και καλό θα είναι πριν προβείτε σε οποιανδήποτε απόφαση να επισκεφτείτε τον Νομό μας για να δείτε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ