Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Παραμένει η Επιθεώρηση Εργασίας στη Λιβαδειά


Κανονικά θα συνεχίσει τη λειτουργία του το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στη Λιβαδειά, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών για κατάργηση του.
Μετά από άμεσες ενέργειες των βουλευτών της Ν.Δ. Γ. Καράμπελα, Α. Κουτσούμπα, αλλά και του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Γ. Σταθά, το υπουργείο Εργασίας έκανε πίσω στα σχέδια του, τουλάχιστον προς το παρόν.
Μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟ ο κ. Κουτσούμπας, τόνισε ότι έχει τη διαβεβαίωση του υφυπουργού Ν. Παναγιωτόπουλου, για παραμονή του τμήματος στη Λιβαδειά, δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο κατάργησης του τμήματος στο μέλλον, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης και καλύτερης απόδοσης των δημοσίων υπηρεσιών.
Για τις παρεμβάσεις των τριών βουλευτών μίλησε επίσης στο ΣΕΙΡΙΟ και ο κ. Σταθάς, που τόνισε τη σημασία που έχει για τους εργαζόμενους της περιοχής η λειτουργία της Επιθεώρησης. Ζήτησε μάλιστα την ενίσχυση με προσωπικό των δύο τμημάτων σε Λιβαδειά και Θήβα.
Σημειώνεται ότι αντίδραση υπήρξε από το δήμαρχο Λεβαδέων Ν. Παπαγγελή, καθώς και από τον αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτη, που έστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας προς το υπουργό Εργασίας.