Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Προσοχή στους απατεώνες που ζητούν 25 ευρώ για να μας απαλλάξουν από τα τέλη κυκλοφορίας!!




Κάθε είδους κόλπο σκαρφίζονται οι επιτήδειοι για να παραπλανήσουν τους φορολογούμενους με στόχο το κέρδος.
Το φαινόμενο, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι, αλλά φέτος έχει πάρει σημαντικές διαστάσεις είναι, η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
Κάποιοι έχουν στήσει «καρτέρι» έξω από τις τράπεζες όπου πληρώνονται το τέλη ή στις εφορίες όπου καταφεύγουν χιλιάδες για να καταθέσουν πινακίδες, και τους υπόσχονται ότι μπορούν να τους απαλλάξουν από την πληρωμή τους, έναντι φυσικά αμοιβής.
Οι επιτήδειοι λοιπόν παρουσιάζουν ένα σχετικό νομικό κάλυμμα υποστηρίζοντας ότι μπορούν να απαλλάξουν τους ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοποδηλάτων από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

Η αμοιβή τους; 25 ευρώ!
Μάλιστα ως βασικό επιχείρημα είναι η διαπίστωση ότι οι δρόμοι της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα κακής ποιότητας, και επομένως οι οδηγοί που τους χρησιμοποιούν δεν πρέπει να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Μάλιστα προσκομίζουν και κάποια σχετικά έγγραφα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίκειται κάποιου είδους συνολικής διευθέτησης του ζητήματος, ενδεχομένως με κάποια προσφυγή στα δικαστήρια ή τη δημιουργία ενός κινήματος παύσης πληρωμών. Πολλοί είναι εκείνοι που πίστεψαν και έδωσαν τα 25 ευρώ… με αποτέλεσμα να κληθούν να πληρώσουν τα διπλά, αφού και τα τέλη κυκλοφορίας πλήρωσαν και το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε.

eglimatikotita