Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ενστάσεις οδηγών από Θήβα - Κύμη «μπλοκάρουν» τις προσλήψεις


Οι ενστάσεις από Θήβα και Κύμη… «μπλοκάρουν» την πρόσληψη των οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησίας. Και όλα αυτά, ενώ τέλος του χρόνου «αδειάζουν» θέσεις λόγω συνταξιοδότησης και αναμένεται να δημιουργηθούν σοβαρά κενά.

Για τη Μαγνησία, από τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που είχαν ανακοινωθεί πριν από αρκετούς μήνες, έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη 4 οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς, Αργαλαστής, Σκιάθου και Σκοπέλου, 4 νοσηλευτριών στο Νοσοκομείο Βόλου και ενός διοικητικού υπαλλήλου, καθώς και δύο χειριστών ακτινολογικού μηχανήματος στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου και στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

Παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μοριοδότησης από τον ΑΣΕΠ για το επικουρικό προσωπικό που θα προσληφθεί, ωστόσο οι προσλήψεις δεν πρόκειται να τελεσφορήσουν ακόμη, καθώς οι ενστάσεις που αφορούν σε Θήβα και Κύμη και στην ειδικότητα των οδηγών, έχουν «φρενάρει» την όλη διαδικασία. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι πιθανότατα την αξιολόγηση και την τελική τύχη των ενστάσεων θα κληθεί να διαχειριστεί ο ΑΣΕΠ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιπλέον καθυστέρηση ειδικά στους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους, που ενώ γνωρίζουν ότι «προαλείφονται για συγκεκριμένες θέσεις, δεν μπορούν να υπογράψουν συμβάσεις».

Οι θέσεις που είχαν προκηρυχθεί τον προηγούμενο Μάιο είναι 70 συνολικά για την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος και χθες αναρτήθηκαν τα μόρια που αφορούν ανά κατηγορία τους ενδιαφερόμενους που συμμετείχαν στην προκήρυξη.

Την ίδια ώρα, το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, μέχρι τέλος του χρόνου, κινδυνεύει να μείνει με ένα οδηγό για τις διακομιδές ασθενών, καθώς οι δύο από τους τρεις οδηγούς καταθέτουν χαρτιά συνταξιοδότησης, ενώ ανάλογες δυσλειτουργίες θα σημειωθούν και στα άλλα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας του Νομού.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα