Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών – Επικίνδυνη σπείρα Αλβανών αναζητά η αστυνομία



Οπλισμένοι σαν αστακοί με καλάσνικοφ και πιστόλια δεν δίστασαν να πυροβολήσουν σε τρεις περιπτώσεις, στις δύο εναντίον αστυνομικών. Οι δράστες από την Αλβανία τα δύο τελευταία χρόνια έχουν κάνει δέκα ληστείες σε καταστήματα, έχουν αρπάξει έξι αυτοκίνητα και έχουν εισβάλει σε τρία σπίτια.

Την περασμένη εβδομάδα οι αστυνομικοί σε τυχαίο έλεγχο κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους επτά Αλβανούς κακοποιούς. Ο δράστης εντοπίστηκε στη Λ. Μεσογείων στους Αμπελόκηπους να οδηγεί ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. Προσπάθησε να διαφύγει όμως λίγα μέτρα πιο κάτω οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα στο αυτοκίνητο ο 50χρονος κακοποιός είχε ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, ένα πιστόλι ηλεκτρικής εκκένωσης και πέντε γεμάτους γεμιστήρες. Ήταν έτοιμος δηλαδή να ανοίξει πυρ, όπως είχε κάνει μαζί με τους συντρόφους άλλες τρεις φορές στο παρελθόν.

Η σπείρα που σύμφωνα με την αστυνομία αποτελείται από 7 άτομα ήταν αυτή που αντάλλαξε πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς στην οδό Κεδρηνού στους Αμπελόκηπους. Όταν οι άνδρες τις ΔΙΑΣ τους θεώρησαν ύποπτους και προσπάθησαν να τους ελέγξουν οι δράστες κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ, ευτυχώς χωρίς να βρουν στόχο. Τότε είχαν καταφέρει να διαφύγουν.

Τα μέλη της ίδιας σπείρας τον Μάρτιο του 2012 όταν ήρθε αντιμέτωποι με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διάρρηξης κοσμηματοπωλείου δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ για να ξεφύγουν.

Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου μετά από ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Αρτέμιδα πυροβόλησαν μια φορά στον αέρα για να ξεφύγουν. Τα καλάσνικοφ και τα όπλα ήταν σε κάθε ληστεία στα χέρια των δραστών και απέδειξαν ότι δεν διστάζουν να τα χρησιμοποιήσουν.

Οι δράστες σύμφωνα με την αστυνομία είχαν αγαπημένο στόχο τα κοσμηματοπωλεία, ενώ δεν δίστασαν να εισβάλουν και σε σούπερ μάρκετ αλλά και σε υποκατάστημα τράπεζας.

Η αστυνομία δημοσίευσε τις φωτογραφίες των κατηγορουμένων ώστε να συγκεντρωθούν στοιχεία από πολίτες που πιθανόν τους έχουν δει.

Δείτε τους κακοποιούς http://www.newsit.gr