Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

παρουσιάστηκε με απόλυτη επιτυχία ο "Οιδίπους"

του Δημήτρη Δήμου στο Κινηματοθέατρο Μαυροματίου Βοιωτίας.

Στο Κατάμεστο Κινηματοθέατρο Μαυροματίου Βοιωτίας, παρουσιάστηκε το Σάββατο 28/12/13 ο "Οιδίπους" του Δημήτρη Δήμου.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου μετά από 5ετή προσπάθεια ολοκλήρωσε την δημιουργία του αγάλματος του «Οιδίποδος», που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Δημήτρης Δήμου.

Ο σκοπός του συλλόγου είναι να αναδείξει την ιστορική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής του Σφίγγιου Όρους και να αποτυπώσει την διαχρονική σημασία, τον συμβολισμό και την ταύτιση του ήρωα με τον σύγχρονο άνθρωπο.

Στην προσπάθεια του αυτή, ο σύλλογος είχε συνοδοιπόρους πολλούς ανθρώπους που έκαναν πράξη την ιδέα της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς.



Πρόγραμμα Παρουσίασης.

Ομιλητές:

Δημοσθένης Πελώνης - Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Ιωάννα Παπαναγιώτου - Απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας.

Ιωάννης Ζιώγας - Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Εύη Τσώτα - Απόφοιτος του Τμήματος Αρχαιολογίας & Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική και Προϊστορική Αρχαιολογία.

Μαράη Γεωργούση - Ιστορικός Τέχνης, Υπ. Διδάκτωρ, Master 1 & 2 στο Πανεπ. της Σορβόννης, SORBONNE- PARIS IV, Εκπαίδευση στη Σχολή του Λούβρου, Μέλος της Ε.Ε.Ι.Τ και της Ε.Μ.Ε.Ι.Κ.


Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Γεώργιος Ντασιώτης, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Άσκρης «ο Ησίοδος» κ.Ιωάννης Πέππας, ο πρόεδρος του Συλλόγου "Φίλων του Βιβλίου" Θήβας κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου, αντιπροσωπία του Συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας".
Το κοινό παρακολούθησε την προβολή της ταινίας μικρού μήκους "Οιδίποδας" του Ιωακείμ Μυλωνά. Βραβευμένη ταινία στο Φεστιβάλ Βερολίνου και στο Φεστιβάλ Δράμας.


Δημήτρης Δήμου

Ο Δημήτρης Δήμου γεννήθηκε το 1975. Ζει και εργάζεται στη Θήβα Βοιωτίας. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο τμήμα γλυπτικής.

Το 2008 εισάγεται στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το 2010 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ατομική του έκθεση στον Παλαιό Συνοικισμό Θήβας, «Κύτταρα υπό Καταστολή, Συνοικισμοί - Καταυλισμοί - Γκέτο» με γλυπτική εγκατάσταση.

Μόνιμο υπαίθριο γλυπτό του υπάρχει στην Πύλη Βοιωτίας. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε Δεξίωση στο "ΚΑΦΕ ΝΕΟΝ"

Νίκος Χατζηδούρος