Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ με τρένα 700 παράνομοι μετανάστες από τη Θράκη! Τι έχει να γίνει σε λίγες ώρες στους δρόμους της Αθήνας;


 Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Αδειάζει η Θράκη… γέμισαν τα τρένα και σε λίγο θα πλημμυρίσει η Αθήνα από παράνομους μετανάστες δίχως στον ήλιο μοίρα, δίχως λεφτά στην τσέπη, εξαγριωμένοι από το πέρα δώθε και την…. ταλαιπωρία. Ο Θεός ας βάλει το χέρι του…. ή θα κλειστούμε σπίτια μας…. ή θα ξεσπάσουν…. επεισόδια…
Όπως σημειώνει ειδησιογραφικό πόρταλ, σε 290 άτομα έχει μειωθεί ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Κράτησης Παρανεστίου, αφού από τους 570 μετανάστες που διέμεναν μέχρι πρόσφατα εκεί, περίπου 280 έχουν απομακρυνθεί το τελευταίο διάστημα, όπως επιβεβαίωσε, με δηλώσεις της σε ειδησιογραφικό πόρταλ, η δήμαρχος Παρανεστίου, Αλίκη Σωτηριάδου, η οποία ανέφερε, ότι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει, τις τελευταίες ημέρες απομακρύνονται σε καθημερινή βάση περί τους 20 μετανάστες από το κέντρο κράτησης της περιοχής.

Πρόσθεσε επίσης, ότι σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, οι μετανάστες που εγκαταλείπουν το κέντρο, δηλώνουν μια οδό κατοικίας, όπου θα διαμείνουν και έχουν την υποχρέωση να εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, έχοντας στα χέρια τους το χαρτί που τους δόθηκε κατά την έξοδο από το Κέντρο.

Οι μετανάστες οδηγούνται, με τη συνδρομή της αστυνομίας, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Παρανεστίου για να ταξιδέψουν με τρένο, με κύριο προορισμό την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, ανάλογα πού θα επιλέξουν να πάνε.Η διαδικασία απομάκρυνσης των μεταναστών από τα κέντρα, γίνεται με απόλυτη ηρεμία και χωρίς, μέχρι σήμερα, να έχει προκληθεί το παραμικρό επεισόδιο ανάμεσα σε κατοίκους της περιοχής και μετανάστες, σύμφωνα με την κ. Σωτηριάδου.

Τη απομάκρυνση μεταναστών από τα κέντρα κράτησης στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus fm 103,6.

Όπως είπε, εκτιμάται, ότι μέχρι σήμερα, έφυγαν από τα κέντρα κράτησης στη συγκεκριμένη περιφέρεια περίπου 700 μετανάστες, «χωρίς όμως να γνωρίζει πού ακριβώς τους πήγαν αλλά και ποια θα είναι η τύχη τους από εδώ και στο εξής» όπως είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως δίπλα από το σημείο που έχει πέσει ο φράχτης, από τις πρόσφατες πλημμύρες, βρίσκεται ο οικισμός της Βίτσας. «Οι άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι, ξέρετε τι είναι να ξυπνούν οι κάτοικοι και να βλέπουν στην αυλή τους παράνομους μετανάστες;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ τόνισε, ότι παλαιότερα, από το συγκεκριμένο σημείο περνούσαν 400 παράτυποι μετανάστες την ημέρα και ζήτησε από την κυβέρνηση «ολοκληρωμένη διαχείριση χωρίς καμία διακινδύνευση της ασφάλειας των πολιτών» κι ένα έγγραφο, το οποίο να αναφέρει τον αριθμό των παράτυπων μεταναστών, που κρατούνται σήμερα.

Kατοχικά Νέα