Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Aύξηση φόρων σε ποτά και τσιγάρα προανήγγειλε ο Παναγ. Κουρουμπλής


Την αύξηση των φορολογικών συντελεστών σε ποτά και τσιγάρα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» προσλήψεις στην Υγεία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Βεβαίως και θα γίνουν προσλήψεις, το σύστημα έχει καταρρεύσει και λόγω των περικοπών σε εργαζόμενους που έγιναν τα τελευταία χρόνια και λόγω της συνταξιοδότησης άλλων» είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, προανήγγειλε την πρόσληψη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εκπαιδευόμενων νοσηλευτών οι οποίοι μέχρι να διοριστούν κανονικά, θα δουλεύουν αποκτώντας προϋπηρεσία και εμπειρία, θα αμείβονται με το βασικό μισθό και θα έχουν ασφάλιση. «Δεν ψάχνουμε για χαμάληδες, αυτός ο νέος κόσμος αντί να κάθεται, θα προσφέρει μέχρι να διοριστεί κανονικά» διευκρίνισε.
Ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε παράλληλα πως θα ζητήσει σύντομα από τον πρωθυπουργό να καθορίσει μία ειδική συζήτηση για τα θέματα της υγείας στο υπουργικό συμβούλιο.
Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για την ιδιαίτερη αντιμετώπισης της κατάστασης στο χώρο της υγείας στα νοσοκομεία του Αιγαίου λέγοντας πως «θα γίνει συνδυασμός του μόνιμου προσωπικού με την τηλεϊατρική» σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα μέσα στο έτος.