Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τα προβλήματα των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας


Mε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συναντήθηκαν φορείς της Βοιωτίας οι οποίοι για ακόμα μια φορά έθεσαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας και ανέδειξαν την ανάγκη όχι μόνο για άμεση στελέχωση και επαρκή χρηματοδότη αλλά και για την συνολική αναβάθμισή τους.

Στην σύσκεψη με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς και Αθανάσιος Σκούμας, ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευάγγελος Μπασιάκος, οι Δήμαρχοι Λεβαδέων και Θήβας αντίστοιχα Γιώτα Πούλου, και Σπύρος Νικολάου, ο Διοικητής των νοσοκομείων Κώνσταντίνος Ρουσόπουλος, ο αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου Θηβών κ. Δεσύλλας, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Λιβαδειάς και Θήβας Μαρία Τρομπούκη και Φιλιώ Πρωτόππαπα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ. Ν. Λιβαδειάς Κώστας Σταμέλος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης.

«Καταθέσαμε στον Υπουργό τα επιχειρήματα μας. Αυτό που προσπαθεί το το Υπουργείο από την πλευρά του είναι να επιβιώσει το κρατικό σύστημα Υγείας. Να αρθούν οι διάφορες σκοπιμότητες, οι εξυπηρετήσεις και οι ανισότητες. Αυτό που άμεσα μας διαβεβαίωσε ο υπουργός ήταν οτι από τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί τα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας έχουν να περιμένουν από έναν παθολόγο. Επίσης θα επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις για τις οποίες οι προκηρύξεις ήταν άγονες», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Πούλου και κατέληξε: «Κάλεσα τον υπουργό να έρθει να δει τα νοσοκομεία που απαξιώνονται και παράλληλα έκανα γνωστό οτι η τοπική κοινωνία θα είναι σε εγρήγορση».

Ο Υπουργός αφού ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για την εποικοδομητική συνάντηση τόνισε ότι στα πλαίσια του εφικτού θα δρομολογηθούν οι ανάλογες λύσεις.