Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

«Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά»: Στο Βόλο τη Δευτέρα οι αιρετοί της Στερεάς Ελλάδας


Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015
Ξενοδοχείο DomotelXenia Volos

Οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης για θέματα απασχόλησης και κοινωνικής οικονομίας και ζητήματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας αλλά και τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τουςδήμους στις περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, θα απασχολήσουν τηνπροσυνεδριακή εκδήλωση διαλόγου που πραγματοποιείται στοΒόλο, τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου, ενόψει του επικείμενου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα γίνει στις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική με θέμα: «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά».

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volos.

Κατά την έναρξη των εργασιών θα μιλήσουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, οι πρόεδροι των ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός, Δήμαρχος Μουζακίου και Στερεάς Ελλάδας Λουκάς Υπερήφανος, Δήμαρχος Ορχομενού. Επίσης χαιρετισμό θα απευθύνουν οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.
Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα εξής θέματα:
Η Αυτοδιοίκηση για θέματα απασχόλησης και κοινωνικής οικονομίας με εισηγητή τον πρόεδρο της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας, Νικόλαο Μελετίου, δήμαρχο Ασπροπύργου.
Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια και Τοπική Αυτοδιοίκηση, με εισηγητή τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Γιώργο Πατούλη, δήμαρχο Αμαρουσίου.


Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις προσυνεδριακές εκδηλώσεις σε Ηράκλειο, Ξάνθη και Γιάννενα, ενώ μετά το Βόλο, ακολουθούν οι εξής εκδηλώσεις:
Στον Πειραιά, 27 Μαρτίου, για τους δήμους Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, στο Αγρίνιο, 3 Απριλίου, για τους δήμους Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και στο Λουτράκι, 22 Απριλίου για τους δήμους Αττικής και Πελοποννήσου.

Επίσης τα συμπεράσματα όλων των προσυνεδριακών συζητήσεων θα αποτελέσουν τη βάση διαβούλευσης για το Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, όπου και θα διαμορφωθεί το νέο στρατηγικό σχέδιο δράσεων και πρωτοβουλιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια.

09:00 – 10:00 Διαπίστευση – Εγγραφή Συνέδρων
10:00 – 11:00 Καλωσόρισμα:
ü Δημάρχου Βόλου
κ. Αχιλλέα Μπέου
ü Προέδρου Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας
κ. Λουκά Υπερήφανου, Δημάρχου Ορχομενού
ü Προέδρου Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας
κ. Γιώργου Κωτσού, Δημάρχου Μουζακίου
Χαιρετισμοί:
Ø Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
κ. Κώστας Μπακογιάννης
Ø Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
κ. Κώστας Αγοραστός
Ø Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε.
κ. Γιώργου Πατούλη, Δημάρχου Αμαρουσίου
11:00 – 11:45 Εισηγήσεις:
- Προέδρου Επιτροπής Απασχόλησης & Κοινωνικής Οικονομίας
κ. Νικολάου Μελετίου, Δημάρχου Ασπροπύργου
- Προέδρου Επιτροπής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας
κ. Γιώργου Πατούλη, Δημάρχου Αμαρουσίου
11:45 – 17:00 Τοποθετήσεις – Ερωτήσεις Συνέδρων
Υποστήριξη Εμπειρογνωμόνων
17:00 – 17:30 Συμπεράσματα – Λήξη Εργασιών