Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς


Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με κύριο σκοπό τον έλεγχο οχημάτων, της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και εν γένει την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας

Επιπλέον αναπτύχθηκαν ειδικότερες συντονισμένες αστυνομικές δράσεις για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (888) άτομα και (720) οχήματα, προσήχθησαν (40) άτομα και βεβαιώθηκαν (293) παραβάσεις

Κατασχέθηκαν -100- ναρκωτικά δισκία, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και -613- γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (02-03-2015), από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων, της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, στην βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και εν γένει στην αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον αναπτύχθηκαν ειδικότερες συντονισμένες αστυνομικές δράσεις, με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την προσαγωγή υπόπτων, την σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (888) άτομα, εκ των οποίων (706) ημεδαποί και (182) αλλοδαποί, καθώς και (720) οχήματα.

Προσήχθησαν: (40) άτομα, εκ των οποίων (21) ημεδαποί και (19) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (14) άτομα, εκ των οποίων (9) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:
(6) ημεδαποί (πέντε άνδρες και μία γυναίκα), για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Επιπλέον η ημεδαπή κατηγορείται και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
(3) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
(3) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν:
(100) δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
Μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
Ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους (613) γραμμαρίων.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (293) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
(6) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(3) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(284) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (52) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για αντικανονικούς ελιγμούς, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (4) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (5) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (9) για ΚΤΕΟ, και (206) λοιπές παραβάσεις].

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Τονίζεται ότι οι συγκεκριμένες δράσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και την διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, ενώ θα συνεχισθούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.