Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Ιταλική εταιρεία προτείνει όταν πεθαίνουμε να μας κάνει λίπασμα για δέντρα!




Λίπασμα για δέντρα έχει σκοπό να μας κάνει ιταλική εταιρεία. Σιγά, σιγά χτυπούν το τελυταίο πράγμα που μας έχει μείνει, τον σεβασμό προς τους νεκρούς, για να συνηθίσομυε να πεαθαίνουμε μαζικά χωρίς λόγο στο μέλλον όταν χρειαστεί.

Τότε απλά θα τους «φυτεύουμε», χωρίς όνομα, χωρίς τιμές, σαν απλά λιπάσματα.
Ίσως και αυτός να είναι ο σότχος των κοσμοεξουσιαστών της Νέας Τάξης Πραγμάτων να πιστέψουμε την εικόνα που έχουν αυτοί για εμάς, και να την αποδεχτούμε και εμείς για να αναλωνόμαστε πιο εύκολα για…οικολογικούς λόγους.

Ο κόσμος μας, που πλήττεται από υπερπληθυσμό, το μόνο που χρειάζεται για να… ζήσει είναι να θάψει τους νεκρούς του σεβόμενος το περιβάλλον. Μια ιταλική εταιρεία, η Capsula Mundi, προτείνει τον απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ταφής των νεκρών και αναμένεται να προκαλέσει επανάσταση. Αντί για φέρετρο, προτείνει το σώμα του νεκρού να τοποθετηθεί μέσα σε βιοδιασπώμενο λοβό σε εμβρυακή στάση. Ο λοβός θα φυτευθεί σαν σπόρος μέσα στη γη και τότε ένα δέντρο θα φυτευθεί στην κορυφή του.

Οι λοβοί, που θα έχουν ωοειδές σχήμα, θα κατασκευάζονται από βιοδιασπώμενα υλικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως τα εποχιακά φυτά, έτσι ώστε να βιοδιασπώνται και να τροφοδοτούν το δένδρο για αναπτυχθεί.

Ετσι, ως αποτέλεσμα, αντί για τα παραδοσιακά κοιμητήρια, οι τάφοι-δένδρα θα σχηματίσουν σταδιακά ένα δάσος το οποίο η Capsula Mundi αποκαλεί «το δάσος της μνήμης».

Πάντως, προς το παρόν, η πρόταση της ιταλικής εταιρείας είναι ακόμα στα χαρτιά, καθώς είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για την αλλαγή του ιταλικού νόμου που θα επιτρέψει αυτή την εναλλακτική ταφή να γίνει πραγματικότητα. Μέχρι στιγμής, η Καθολική Εκκλησία δεν έχει πάρει θέση για το θέμα

pentapostagma