Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Πρέπει να το διαβάσετε: μόνο 5 λεπτά για να μειώσετε την υψηλή αρτηριακή πίεση χωρίς φάρμακα!


Η υπέρταση (υψηλή πίεση αίματος) είναι μια από τις πιο διαδεδομένες ασθένειες της σύγχρονης εποχής. Συνδέεται με την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, τα αλμυρά τρόφιμα, την παχυσαρκία, την αυξημένο άγχος και την στέρηση ύπνου. Κάθε άτομο βιώνει υψηλή πίεση του αίματος σε ορισμένες στιγμές.
Λόγω υπερβολικής σωματικής δραστηριότητας ή στρες, οι μύες τεντώνονται, συστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνεται η αρτηριακή πίεση. Είναι προφανές ότι για να επανέλθει η πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα θα πρέπει να χαλαρώσουν οι μύες.
Ο Lu Hun Sen, γιατρός της ποδοσφαιρικής ομάδας «Spartak» της Μόσχας φέρνει στο φως το μυστικό της αρχαίας κινεζικής ιατρικής.

Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, η σωστή ροή στους μυς και τους ιστούς είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Εάν κάπου στο σώμα εμφανίζεται μια στασιμότητα αίματος τότε το σημείο είναι το σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη της νόσου. Εάν όλα τα σημεία παρέχουν σωστή ροή του αίματος και δεν υπάρχει κάποια στασιμότητα, τότε το σώμα είναι σε θέση να θεραπεύσει την ασθένεια γρήγορα. Το μασάζ των βασικών σημείων είναι πολύ χρήσιμο.